Primarul Hada vine în sprijinul săracilor

Nicolle Ebner

Consiliul Local Hunedoara a adoptat o măsură socială, prin care a inclus, pe lista beneficiarilor de hrană rece de la Cantina de Ajutor Social, şi persoanele din localităţile aparţinătoare: Răcăştie, Boş, Groş, Hăşdat şi Peştişu Mare.

Hrană rece şi pentru cei din sate…

La propunerea primarului Ovidiu Hada, CL Hunedoara a adăugat pe lista beneficiarilor de hrană rece, de la cantina de ajutor social, noi categorii de persoane defavorizate. Este vorba de persoanele şi familiile care domiciliază în localităţile aparţinătoare municipiului Hunedoara, beneficiare de ajutor social, dar care nu au gratuităţi la transportul în comun. „Ne-am gândit să venim în sprijinul acestor familii din localităţile Răcăştie, Boş, Groş, Hăşdat şi Peştişu Mare, care nu au resurse financiare să facă naveta la Hunedoara, în fiecare zi, pentru o masă caldă la cantina socială. Începând din luna mai, persoanele din satele aparţinătoare vor veni o dată pe lună, în perioada 15-16 a lunii, şi vor primi hrană rece, constând în produse cât mai variate, neperisabile, cum ar fi conserve de carne, pateuri, zahăr, ulei, făină”, spune primarul Ovidiu Hada.

…şi fără hârtii inutile

Pe lângă cele 63 de persoane, care, zilnic, primesc o masă caldă la cantina socială a primăriei, începând cu această lună, 34 de locuitori ai satelor aparţinătoare municipiului Hunedoara primesc hrană rece, fiind primii beneficiari ai măsurii sociale adoptate de CL Hunedoara. Numărul acestora este într-o permanentă mobilitate, în funcţie de fluctuaţiile de pe piaţa muncii. Unii se angajează, alţii rămân fără loc de muncă. Tot în sprijinul persoanelor defavorizate din punct de vedere social, CL Hunedoara a decis ca hunedorenii care primesc o masă caldă la cantina primăriei şi care au împlinit 65 de ani, să fie scutiţi de a mai aduce de la AJOFM dovada că sunt în căutarea unui loc de muncă. „Este o hârtie inutilă, dar care pune oamenii pe drumuri şi dă de lucru, în plus, funcţionarilor de la AJOFM. La 65 de ani, au vârsta de pensionare şi atunci, cum să mai fie în căutarea unui loc de muncă”? a adăugat primarul Ovidiu Hada.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare