Cu un picior în groapa Ligii a III-a

Ciprian Marinuţ

„Mureşul” Deva a călcat iar strâmb în cursa pentru evitarea retrogradării şi este aproape condamnată la un exil în eşalonul trei, după ce a pierdut, scor 0-2, meciul de pe teren propriu cu U. Cluj.

Slăbiciuni taxate

Evident, dificil prin prisma locurilor din clasament şi a obiectivelor diametral opuse ale celor două formaţii, meciul cu U. Cluj a părut şi mai greu pentru „Mureşul”, din punct de vedere psihologic, când oficialii „şepcilor roşii” au cerut arbitrilor să măsoare dimensiunile porţilor. Demersul clujenilor, care a întârziat startul partiei cu şapte-opt minute, a demonstrat că Universitatea a fost dispusă la orice tertip, pentru a câştiga la Deva. Şi cum porţile s-au dovedit regulamentare, trupa lui Dulca a fost obligată să lase vrăjeala şi să câştige pe teren. N-a fost simplu, întrucât devenii au luptat parcă mai aprig ca în alte jocuri, având ceva din disperarea înecatului, însă a fost perfect posibil, graţie numeroaselor slăbiciuni ale devenilor. Prima a ieşit la rampă în minutul 11, când Mureşul a fost cu uşurinţă surprinsă pe contraatac. Atunci, o ocazie de gol a deveanului Grigoruţă, stopată de Basso, s-a transformat rapid în pericol la poarta „Mureşului”. Mingea a ajuns la 16 metri la Reinaldo, iar acesta l-a învins pe portarul Moldovan, care era ieşit dintre buturi să respingă mingea, 0-1. Au fost multe alte ocazii la ambele porţi, dar verdictul l-a dat o gafă a portarului devean Laurenţiu Moldovan. Acesta a încercat să-l dribleze pe Voican, a pierdut mingea şi adversarul său s-a prăbuşit, iar arbitrul Mugurel Drăgănescu (Breaza), aflat la mare distanţă, a „profitat” (prietenii înţeleg de ce) şi a dat penalty. Machado a transformat cu siguranţă, lovitura şi a stabilit scorul final la 0-2.

Doi spitalizaţi, trei eliminaţi

Deveanul Bajko şi italianul Bonatti de la U. Cluj s-au ciocnit violent cap în cap, în minutul 23. În urma incidentului, Bonatti a fost scos de pe teren şi transportat la spital. Bajko a mai rezistat câteva minute, dar după ce a fost schimbat, a leşinat pe banca de rezerve, fiind transportat şi el la spital. Finalul a fost marcat de trei eliminări în tabăra „Mureşului”. În prelungiri, Dosan a încasat al doilea galben pentru un fault, Kelemen a văzut roşu direct pentru injurii, iar Goia a încasat şi el cartonaşul roşu pentru proteste.

3 comentarii la „Cu un picior în groapa Ligii a III-a

 • 17 mai 2010 la 0:48
  Permalink

  cate echipe retrogradeaza….5…
  cum sa retrogradeze muresul cand deja sunt 4 echipe sub muresul deva care retrogradeaza…
  astept un raspuns din partea redactiei sau a unui microbist care cunoaste cate echipe merg spre divizia B.merci

 • 17 mai 2010 la 8:09
  Permalink

  pica 5 echipe si promoveaza 2 pt ca trei echipe sau retras si mai pica covaci si deva

 • 17 mai 2010 la 18:42
  Permalink

  claus merci,deci deva cred ca nu are nici o sansa acum de a scapa

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ce ne facem, fetelor…? Ba da!

Oricum am lua-o, că Boc habar nu are de guvernare, că Traian Băsescu practică un stil demagogic şi autoritarist, că

Triumf parţial la „DCMT International”

Gimnastele de la CNS CSS „Cetate” Deva au fost lidere la doar două dintre cele trei categorii de vârstă ale...

Sâmbătă noaptea, dacii şi romanii au vizitat Deva

Evenimentul „Noaptea albă a muzeelor” s-a dovedit a fi o reuşită, în ciuda faptului că ploaia torenţială a dat puţin...

Închide