Sport

Cu un picior în groapa Ligii a III-a

Ciprian Marinuţ

„Mureşul” Deva a călcat iar strâmb în cursa pentru evitarea retrogradării şi este aproape condamnată la un exil în eşalonul trei, după ce a pierdut, scor 0-2, meciul de pe teren propriu cu U. Cluj.

Slăbiciuni taxate

Evident, dificil prin prisma locurilor din clasament şi a obiectivelor diametral opuse ale celor două formaţii, meciul cu U. Cluj a părut şi mai greu pentru „Mureşul”, din punct de vedere psihologic, când oficialii „şepcilor roşii” au cerut arbitrilor să măsoare dimensiunile porţilor. Demersul clujenilor, care a întârziat startul partiei cu şapte-opt minute, a demonstrat că Universitatea a fost dispusă la orice tertip, pentru a câştiga la Deva. Şi cum porţile s-au dovedit regulamentare, trupa lui Dulca a fost obligată să lase vrăjeala şi să câştige pe teren. N-a fost simplu, întrucât devenii au luptat parcă mai aprig ca în alte jocuri, având ceva din disperarea înecatului, însă a fost perfect posibil, graţie numeroaselor slăbiciuni ale devenilor. Prima a ieşit la rampă în minutul 11, când Mureşul a fost cu uşurinţă surprinsă pe contraatac. Atunci, o ocazie de gol a deveanului Grigoruţă, stopată de Basso, s-a transformat rapid în pericol la poarta „Mureşului”. Mingea a ajuns la 16 metri la Reinaldo, iar acesta l-a învins pe portarul Moldovan, care era ieşit dintre buturi să respingă mingea, 0-1. Au fost multe alte ocazii la ambele porţi, dar verdictul l-a dat o gafă a portarului devean Laurenţiu Moldovan. Acesta a încercat să-l dribleze pe Voican, a pierdut mingea şi adversarul său s-a prăbuşit, iar arbitrul Mugurel Drăgănescu (Breaza), aflat la mare distanţă, a „profitat” (prietenii înţeleg de ce) şi a dat penalty. Machado a transformat cu siguranţă, lovitura şi a stabilit scorul final la 0-2.

Doi spitalizaţi, trei eliminaţi

Deveanul Bajko şi italianul Bonatti de la U. Cluj s-au ciocnit violent cap în cap, în minutul 23. În urma incidentului, Bonatti a fost scos de pe teren şi transportat la spital. Bajko a mai rezistat câteva minute, dar după ce a fost schimbat, a leşinat pe banca de rezerve, fiind transportat şi el la spital. Finalul a fost marcat de trei eliminări în tabăra „Mureşului”. În prelungiri, Dosan a încasat al doilea galben pentru un fault, Kelemen a văzut roşu direct pentru injurii, iar Goia a încasat şi el cartonaşul roşu pentru proteste.

3 comentarii la „Cu un picior în groapa Ligii a III-a

  • cate echipe retrogradeaza….5…
    cum sa retrogradeze muresul cand deja sunt 4 echipe sub muresul deva care retrogradeaza…
    astept un raspuns din partea redactiei sau a unui microbist care cunoaste cate echipe merg spre divizia B.merci

  • pica 5 echipe si promoveaza 2 pt ca trei echipe sau retras si mai pica covaci si deva

  • claus merci,deci deva cred ca nu are nici o sansa acum de a scapa

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura