Primarul Florin Oancea: Vom avea o nouă telecabină pe Cetate şi Sală Polivalentă de 5.000 de locuri

9 mai 2019 | 5 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto), spune că investiţiile sunt necesare pentru oraş şi deveni. Şi, pentru asta, face tot ce poate ca să aducă bani la Deva. Că e vorba de investiţii mici, sau mai mari, toate contează şi li se dă importanţa cuvenită.

– Domnule primar, aveţi bani pentru investiţii în acest an? Cum arată schema investiţiilor pe care le aveţi în plan să le faceţi sau pe care le veţi finaliza în 2019?
– Trebuie să ştiţi că sunt trei componente când vine vorba de investiţii. Este vorba de bugetul local, de fonduri europene şi de sume de la guvern, prin Compania Naţională de Investiţii sau Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. Să le luăm pe rând, aşadar. Prin PNDL2 avem mai multe lucrări finanţate, modernizarea Străzii Valea Cernei, în valoare de 1,8 milioane de lei, canalizare pentru Strada Roci, de 1,5 milioane de lei. Prin Compania Naţională de Investiţii sunt proiectele de reabilitare a Căminului Cultural de la Cristur, 2,2 milioane de lei, modernizarea şi reabilitarea Casei de Cultură din Deva şi construcţia Sălii Polivalente cu 5.000 de locuri, o investiţie care este estimată la 20 de milioane de euro. Proiectul sălii polivalente a fost declarat eligibil şi, acesta va intra în linie dreaptă în scurt timp.
– Aţi declarat în urmă cu câteva luni că vom avea în municipiul Deva mai multe parcări supraterane. Ce se mai aude de promisiunea respectivă, mai ales că şoferii se plâng tot timpul că nu sunt suficiente locuri de parcare în oraş?
– Promisiunea e promisiune. Şi, devenii trebuie să ştie că vom construi patru asemenea parcări supraterane, de tip SMART. Una va fi ridicată la intersecţia străzilor Carpaţi cu M. Eminescu, lângă Policlinica Veche şi va avea 60 de locuri. Altă parcare supraterană va fi pe Aleea Păcii, în apropierea Poştei de colete, cu 50-60 de locuri. În spatele Poştei Vechi va fi construită o parcare supraterană cu 200 de locuri, iar alta, în zona Inspectoratului Teritorial de Muncă, cu 50 de locuri. Investiţiile respective sunt asigurate cu bani de la bugetul local. Tot de la bugetul local vor fi alte lucrări, extinderea reţelelor de utilităţi din municipiu, şi aici menţionez alimentarea cu apă şi canalizare pe Străzile Zenit, pe drumul ce leagă arterele Granit şi 1 mai, Strada Roci, Vulturilor, prelungirea strada Prunilor. Avem şi modernizări de străzi, Valea Cernei, Granitului, Cascadelor, Coziei. La Bârcea Mică este un proiect de alimentare cu gaz metan.
– Telecabina de pe Dealul Cetăţii se defectează tot mai des, semn că a îmbătrânit. Spuneaţi că aceasta va fi înlocuită cu una nouă, de o capacitate mai mare. Ce se mai întâmplă cu întreg planul de realizare a unei zone destinate turiştilor, la poalele Cetăţii?
– Anul acesta demarăm procedura de achiziţionare a unei noi telecabine, cu 36 de locuri. Apoi, demolăm baza Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală, şi mărim parcarea de acolo. De asemenea, pista de atletism de la stadion o vom înlocui cu una de tartan, omologată pentru competiţiile internaţionale. Începem şi construcţia unui bazin semiolimpic închis în zona Aqualand şi a unui ştrand.
– Ce faceţi cu cetăţenii din Cartierul Grigorescu, mai exact cu cei care locuiesc în fosta fermă de porci?
– Am gândit soluţia pe care o vom lua în ceea ce priveşte situaţia de acolo. Vom achiziţiona două blocuri de locuinţe de tip container şi îi vom muta pe cei care trăiesc în zona respectivă. Iar, pe locul acela, vom realiza un parc de recreere.

Loading...

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Un devean uimit spune:

  Maaamaaaaaa cate chestii se vor face in Devaaaa.Ramai uimit nu alta! A uitat doar sa spuna ca o sa monteze si doua robinete la primarie, pe unul o sa curga lapte iar pe celalalt miere, evident! Cred ca nici ziaristii nu-l mai cred pe papagalul nostru de (pseudo)primar.Vai mama lui de mincinos!

 2. Cetățean din Deva spune:

  Numai minciuni atâta știți domnule PRIMAR din pacate. Ăsta sunteti un mincinos.Ati promis marea cu sarea până când ați FOST ales din păcate.Asta sunteti numai pe interes.Sa vă dați datoriile rămase .Asta sunteti D.P.= ZERO BARAT.

 3. Pantea Ion spune:

  Pesedeii, ati inviat ca Hristos si voi ? Asistati sociali care sunteti.

 4. Vasile Alecu spune:

  Nu fiti rautaciosi! Saracu primar nu poate sa se laude cu realizari deoarece inca nu a terminat cu promisiunile! Cand o sa se termine promisiunile o sa inceapa sa faca si el cate ceva. Dar asta mai incolo in alt mandat, daca mai prinde, bineinteles:)

 5. Deva spune:

  Sa dea Dumnezeu sa se țină de cuvânt si Deva sa aibe o sala polivalenta de 5000 locuri , iar celelalte proiecte sa se realizeze

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cetatea Devei este gazda unei expoziţii de artă grafică

Începând de ieri, 9 mai, Cetatea Devei găzduieşte o expoziţie de artă grafică, intitulată sugestiv „Diamond Eyes“. Lucrările aparţin studentei...

Mai sunt cinci zile pentru depunerea Cererilor Unice de Plată la APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Hunedoara informează că până la acest moment au fost depuse, în cadrul...

Primăria Municipiului Deva şi şcolile din oraş, împreună pentru un mediu mai curat

Liceul Tehnologic „Transilvania“ Deva a fost ieri, 9 mai, gazda evenimentului educaţional şi cultural „Climate Action Day“. Acesta face parte...

Închide