Cetatea Devei este gazda unei expoziţii de artă grafică

9 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Începând de ieri, 9 mai, Cetatea Devei găzduieşte o expoziţie de artă grafică, intitulată sugestiv „Diamond Eyes“. Lucrările aparţin studentei Miruna Armioni (în foto), de la Facultatea de Inginerie Hunedoara.
Expoziţia este un ansamblu de desene, în special portrete ale persoanelor pe care artista le admiră, ale unor artişti, ale prietenilor dragi sau pur şi simplu detalii ale chipului uman, care trezesc în ea spiritul creativ. Desenele artistei imortalizează expresivitatea feţelor redate, păstrând detaliile cât mai aproape de imaginea de referinţă.
„Arta grafică reprezintă una dintre principalele mele pasiuni, concretizată în special în portrete. Nu am urmat cursuri de desen, întreaga mea activitate în acest domeniu bazându-se pe învăţarea din experienţă, iar scopul meu este să continui să-mi dezvolt stilul, exersând cât de mult posibil. Materialele pe care le folosesc sunt grafit şi cărbune pe hârtie albă. Consider că fiecare dintre desenele mele transmite un mesaj, exprimă o stare, descrie persoana utilizând linii ale creionului în loc de cuvinte. Sper ca acest mesaj să fie descoperit de cât mai mulţi oameni şi să-i încurajeze pe cei care doresc să-şi dezvolte latura artistică, dar nu au experienţa necesară sau se tem de eşec“, a afirmat studenta artistă.
Miruna Armioni a mai participat la expoziţii de gen în cadrul evenimentelor organizate de Facultatea de Inginerie Hunedoara („Facultatea Altfel FIH” – Noaptea Cercetătorilor Europeni) şi de către Primăria Municipiului Deva în colaborare cu Asociaţia Corneliu Group („Invenţii, inventatori, pasiuni la Cetatea Devei”).
Lucrările acesteia sunt expuse în incinta Bastionului Bethlen din Cetatea Devei, până la sfârşitul lunii octombrie 2019, unde pot fi admirate atât de turişti, cât şi de deveni.
Expoziţia de artă grafică este realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva şi Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva. (D.G.)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mai sunt cinci zile pentru depunerea Cererilor Unice de Plată la APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Hunedoara informează că până la acest moment au fost depuse, în cadrul...

Primăria Municipiului Deva şi şcolile din oraş, împreună pentru un mediu mai curat

Liceul Tehnologic „Transilvania“ Deva a fost ieri, 9 mai, gazda evenimentului educaţional şi cultural „Climate Action Day“. Acesta face parte...

Sistare căldură şi apă caldă centralizată în Deva

Conducerea Termocentralei Mintia comunică faptul că din cauza unei avarii la reţeaua de agent termic primar va sista furnizarea încălzirii...

Închide