Primarul Florin Oancea s-a ţinut de cuvânt! Mall de servicii la Deva, pe modelul din Oradea

10 iulie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

De săptămâna viitoare, devenii vor putea să-şi achite taxele şi impozitele într-un sediu nou, făcut pe modelul mall-ului de servicii de la Primăria Oradea.

Panouri de informare
Noul sediu va funcţiona în clădirea fostei Universităţi Ecologice, la doi paşi de primărie, deci nu va fi departe de vechiul sediu, unde se plăteau taxele şi impozitele locale. Primarul Devei, Florin Oancea (foto), a declarat după vizita la Oradea, din iarna trecută, că va face şi în reşedinţa de judeţ un mall de servicii asemănător. Şi s-a ţinut de cuvânt. În prezent, lucrările de modernizarea a noului sediu sunt finalizate în proporţie de 90 la sută. Primăria Deva asigură mobilierul pentru Serviciul de Taxe şi Impozite Locale, iar reabilitarea imobilului a fost făcută pe cheltuiala proprietarului. Se ştie că aleşii deveni au votat închirierea clădirii respective, încă de anul trecut. Iniţial s-a vrut ca primăria să bage bani în lucrările de modernizare, dar după ce Florin Oancea a ajuns primar, el nu a mai fost de acord cu acest lucru şi atunci proprietarul a trebuit să se descurce singur. Suprafaţa totală unde va funcţiona serviciul de taxe este de aproape 1.000 de metri pătraţi. Vor fi camere video, la fel ca la Primăria Oradea.”Vor exista panouri de informare la fiecare birou. De asemenea, angajaţii primăriei vor oferi cetăţenilor toate informaţiile de care aceştia vor avea nevoie, astfel încât să fie redus la maximum timpul petrecut pentru achitarea impozitelor şi taxelor locale”, se arată într-un comunicat al Primăriei municipiului Deva.

Relaţie bună funcţionar-cetăţean
„Sunt convins că a fost o vizită fructuoasă, aici, la Oradea. Am fost în primărie şi am văzut cum este organizată. Este o administraţie, pe care eu, la primul mandat de primar, am luat-o ca model. Vreau ca multe dintre proiectele de aici să fie preluate la Deva. Nu putem prelua modelul în integralitate, dar cu siguranţă, modul de lucru, serviciile le putem aplica mult mai uşor. La Oradea, au fost adaptate proiecte din străinătate.
Deciziile pe care le-am luat în prima lună din mandat au fost corecte. La Primăria Oradea sunt 700 de angajaţi şi o populaţie de 200.000 de locuitori. La Deva, cu o populaţie de 50.000 de locuitori, avem 900 de angajaţi în primărie. Vreau ca la Deva să avem o relaţie bună între funcţionari-cetăţean. Mulţi deveni nu sunt mulţumiţi de această relaţie. Am invitat la Oradea, pe toţi consilierii locali, şefii de direcţii. Toţi au fost încântaţi de mall-ul de servicii de la Primăria Oradea. Vom face şi la Primăria Deva un asemenea mall de servicii, unde devenii să-şi plătească taxele şi impozitele şi facturile la utilităţi”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva, în ianuarie anul acesta, după vizita la Primăria Oradea, făcută la invitaţia primarului Ilie Bolojan.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Noutăţi de la AJF Hunedoara

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara a comunicat în teritoriu, că a demarat acţiunea de asigurare a vizelor pentru echipele care...

Micii şahişti deveni confirmă

Dacă au fost evidenţieri ale sportivilor de la Clubul de şah din Deva la turneul recent încheiat şi desfăşurat în...

Ce se întâmplă cu CSM Jiul Petroşani?!

În Valea Jiului, iubitorii fotbalului vorbesc acum de nou promovata în Liga a II-a, ACS Şirineasa, despre faptul că echipa...

Închide