Primarul Florin Oancea s-a întâlnit cu Consulul Onorific al Macedoniei

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto stânga), l-a primit, ieri, pe Consulul Onorific al Republicii Macedonia, Pavel Ernest Dupta (foto dreapta). Cu această ocazie, cei doi oficiali au discutat despre acţiuni concrete de schimb de contacte între agenţi economici din municipiul Deva şi investitori ai mediului economic macedonean, în vederea promovării dezvoltării investiţiilor în ambele sensuri.

Consulului Onorific al Republicii Macedonia i-au fost prezentate oportunităţile de investiţii pe care Deva le oferă şi principalele proiecte de dezvoltare ale municipalităţii. Un alt aspect care a fost abordat pe parcursul întrevederii oficiale ce a avut loc la Primăria municipiului Deva a vizat promovarea turismului. Macedonia este o ţară din Peninsula Balcanică cu un mare potenţial în acest sens, turismul reprezentând o importantă parte a economiei naţionale. S-a identificat şi o localitate din Macedonia cu care municipiul Deva poate iniţia un contact bilateral, totul pe baza unor elemente comune ce ţin de economie, cultură şi atracţii turistice locale. Întâlnirea a devenit, astfel, un prim pas înspre aprofundarea acestor puncte comune şi concretizarea lor printr-un viitor protocol de înfrăţire.
Consulatul Onorific al Republicii Macedonia la Timişoara a fost redeschis în toamna anului 2017, obiectivele reprezentanţei diplomatice fiind promovarea colaborării dintre Macedonia şi judeţele Timiş, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi şi Dolj, se arată într-un comunicat al Primariei Deva. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deputatul Lucian Heiuş: PSD vrea să racoleze primarii liberali

Deputatul PNL de Hunedoara Lucian Heiuş (foto) acuză PSD că vrea să ia primarii liberali în barca social-democrată.

Ministerul Românilor de Pretutindeni premiază 100 de compatrioţi din diaspora

O sută de români de succes vor fi premiaţi în Anul Centenarului de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, într-un...

Apa Prod SA Deva, prezentă cu stand la Expo Apa România

„Apa Prod SA Deva participă, în aceste zile, la Expo Apa - cel mai important eveniment de profil din România.

Închide