Ministrul Educaţiei cere creşterea calităţii prestaţiei profesorilor

14 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa (foto), a declarat la Deva că veniturile nete ale profesorilor s-au dublat în ultimii ani, motiv pentru care ministerul de resort este acum în măsură să solicite o creştere a calităţii actului educaţional din învăţământ.

În acest context, ministrul a declarat că a propus directorilor şi inspectorilor şcolari să participe la ore şi în afara inspecţiilor programate, apreciind că astfel de controale vor fi benefice atât pentru profesori, cât şi pentru părinţi, deoarece vor demonstra implicarea şcolii în procesul educativ al copiilor.
„Am subliniat că au crescut salariile, că au crescut veniturile cadrelor didactice. Acum suntem însă şi în măsură de a cere o creştere a calităţii actului educaţional. La întâlnirea cu directorii am subliniat acest aspect şi chiar m-am gândit să le spun şi soluţii pentru a ajunge să creştem calitatea prestaţiei la clasă a profesorilor. Dintre soluţii, chiar am solicitat tuturor directorilor, directorilor adjuncţi, inspectorilor, tuturor cadrelor care au atribuţii de control, să meargă la clasă inopinat, în afara inspecţiilor programate, să asiste la ore. Prezenţa oricăruia dintre ei la clasă nu va fi decât benefică şi pentru elevi şi pentru cadrul didactic, care se va strădui, cu siguranţă, mai mult şi, în final, şi pentru părinţi, care vor vedea că suntem implicaţi şi că dorim să urmărim ca profesorul să vină la ore şi să presteze cât mai bine în faţa elevilor“, a spus, într-o conferinţă de presă, Valentin Popa, ministrul Educaţiei.
În ceea ce priveşte salariile viitoare, ministrul Educaţiei a subliniat că la o analiză comparativă a veniturilor preconizate în anul 2022, raportate la anul 2016, în învăţământul preuniversitar va fi o creştere cu 90 la sută a venitului mediu net al cadrelor didactice, în timp ce în învăţământul universitar majorarea va fi de 82 la sută.
Ministrul Educaţiei s-a întâlnit la Deva cu directorii şcolilor din judeţul Hunedoara, cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi cu cei ai sindicatelor, prilej cu care au fost abordate mai multe teme din învăţământ. (S.Blada, Agerpres)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul Florin Oancea s-a întâlnit cu Consulul Onorific al Macedoniei

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto stânga), l-a primit, ieri, pe Consulul Onorific al Republicii Macedonia, Pavel Ernest Dupta (foto...

Deputatul Lucian Heiuş: PSD vrea să racoleze primarii liberali

Deputatul PNL de Hunedoara Lucian Heiuş (foto) acuză PSD că vrea să ia primarii liberali în barca social-democrată.

Ministerul Românilor de Pretutindeni premiază 100 de compatrioţi din diaspora

O sută de români de succes vor fi premiaţi în Anul Centenarului de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, într-un...

Închide