Politica si administratie

Primarul Florin Oancea: Construim la Deva o grădiniță modernă, pe fonduri europene, pentru 80 de copii

O nouă grădiniță (foto) se ridică în Deva, pe Aleea Viitorului nr. 9, în curtea Școlii Generale „Andrei Șaguna”. Este vorba de o investiție în valoare de 4.642.109 de lei, din care cheltuielile eligibile sunt în valoare de 2.865.433 de lei. Valoarea totală estimată a investiției se ridică la 5.739.274 de lei.

Program normal și program prelungit
„Aici se construiește o clădire în care să-și desfășoare activitatea 4 grupe de grădiniță, 2 cu program normal și 2 cu program prelungit, în total 80 de copii. Clădirea este proiectată astfel încât să respecte normele privind eficiența ener­ge­tică și va avea săli de clasă destinate procesului educațional preșcolar, săli de odihnă și relaxare, spațiu pentru servirea mesei, grupuri sociale, spații auxiliare ne­cesare bunei desfășurări a procesului educațional, atât cu program normal, cât și cu program prelungit. Pentru asi­gu­rarea unui proces educativ de calitate sunt prevăzute amenajări interioare și dotări specifice vârstei preșcolare, pre­cum și amenajări exterioare, locuri de joacă”, a declarat Florin Oancea (foto), primarul municipiului Deva.

Lucrări realizate până acum
Potrivit datelor furnizate de re­pre­zentanții Primăriei Deva, până la această dată au fost executate aici lucrări de re­zis­tență, lucrări de arhitectură – izolații, ter­moizolații la pardoseală, lucrări de zidărie (pereți exteriori, compartimentări interioare) atât la parter cât și la etaj. De asemenea, s-a turnat placa de la casa scării, s-au montat țevile pentru ins­ta­lația de încălzire-distribuitoare, s-au mon­tat tuburi și conductori pentru ins­talația electrică la parter și parțial la etaj, s-a realizat branșamentul de apă până în centrala termică, canalizarea menajeră și pluvială a fost trasată, s-a efectuat ra­cordul la hidranții exteriori, la parter sunt realizate tencuieli în proporție de 80 la sută și se lucrează la compartimentările interioare. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura