Primarul Florin Oancea arată când vor avea căldură școlile din Deva

Sorina Popa

Primarul Devei, Florin Oancea (foto) și ad­mi­nis­tratorul public al municipiului, Traian Ber­be­ceanu, au făcut ieri o conferință de presă, în care au arătat care este situația ­

Primăria a dat banii din timp
„La o parte dintre unități în această lună se fac probele, iar apoi va putea fi livrată apa caldă și căldura. În altele, din cauză că la licitații au participat mai multe firme, lucrurile mai întârzie”, a declarat primarul Florin Oancea.
„Știți că, întodeauna, vinovat este primarul, chiar dacă nu așa este în realitate. Dar îmi asum acest lucru. Eu sunt vinovat și când nu sunt vi­no­vat. Primăria a alocat sumele de bani, către școli, pentru a rezolva problema căldurii. Obli­ga­ția de a face licitațiile este a școlilor, nu a pri­mă­riei. Unele unități s-au mișcat mai bine, alte­le, mai încet”, a spus edilul șef al reședinței de județ.
Oancea a spus că “dacă vrem să găsim vi­no­vați, îi putem găsi. Sigur că eu sunt prin­ci­palul vinovat, chiar dacă nu sunt”, a adăugat primarul Devei.
Primarul susţine că demersurile pentru montarea centralelor au început din pri­mă­vara acestui an, când Termocentrala Mintia, care asigura încălzirea şcolilor, a oprit definitiv furnizarea agentului termic. Atunci, circa 4.000 de elevi şi preşcolari au fost afectaţi de problemele de la Mintia. „Am alocat sumele necesare, iar unităţile de învăţământ trebuiau să iniţieze licitaţiile, ca ordonatori terţiali de credite. În această iarnă, noi ne-am dori cât mai repede, până la finalul lunii noiembrie, ca toate unităţile de învăţământ din Deva să aibă apă caldă şi căldură, Unele vor avea din luna oc­tombrie, altele în noiembrie”, susţine pri­marul Florin Oancea.

Unii directori s-au mișcat bine, alții, deloc
Florin Oancea a afirmat că situația unităților de învățământ din Deva unde trebuie mon­tate central termice este următoarea:
Până la sfârşitul lunii niembrie 2021, şcolile, liceele şi grădiniţele din Deva vor avea apă caldă şi căldură, susţine primarul Devei, Florin Oancea. Primarul a spus că demersurile pen­tru montarea centralelor au început din pri­mă­vara acestui an, când Termocentrala Mintia, care asigura încălzirea şcolilor, a oprit definitiv furnizarea agentului termic. Atunci, circa 4.000 de elevi şi preşcolari au fost afectaţi de problemele de la Mintia. „Am alocat sumele necesare, iar unităţile de în­vă­ţământ trebuiau să iniţieze licitaţiile, ca ordo­na­tori terţiali de credite. În această iarnă, noi ne-am dori cât mai repede, până la finalul lunii noiembrie, ca toate unităţile de învăţământ din Deva să aibă apă caldă şi căldură, Unele vor avea din luna octombrie, altele în n­o­iem­brie”, susţine primarul Florin Oancea.
Florin Oancea a afirmat că situația unităților de învățământ din Deva unde trebuie mon­tate central termice este următoarea:
La Liceul de Arte “Sigismund Toduță” în această săptămână se finalizează lucrările şi se vor putea efectua probele noilor centrale în clădirea de pe Strada Ciprian Porumbescu şi în cea de pe Strada Avram Iancu. La clădirile fostului Liceu Traian montarea centralelor va fi finalizată până în 15 octombrie. Proiectul vizează realizaarea unui sistem de încălzire cu cu centrale termice proprii. La Liceul Teh­no­logic „Transilvania” Deva, în 6 septembrie a fost încheiat contractul de execuţie, iar con­structorul şi-a luat angajamentul să finalizeze lucrările la noua centrală termică pe gaz până în 31 octombrie. Pentru clădirile Liceului cu Program Sportiv „Cetate” Deva lucrările sunt în derulare şi au termen de finalizare sfârşitul lunii noiembrie. Proiectul prevede realizarea unui sistem de încălzire proprie cu energie termică prin utilizarea a 4 centrale termice cu combustibil gazos, cu dotările necesare”, la La Liceul Energetic „Dragomir Hurmuzescu” – Corp I, Corp II, Corp III vor începe lucrările astăzi, iar potrivit constructorului, noul sistem de încălzire va fi funcţional la sfârşitul lunii no­iembrie. La Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, în această săptămână expiră perioada de contestaţie a licitaţiei de atribuire a lucrărilor şi se va putea semna contractul de execuţie pentru noua centrală proprie pe gaz. Ter­me­nul de finalizare a lucrărilor este de 90 de zile de la semnarea contractului. La sălile din clădirea – atelier, montarea noilor instalaţii ter­mice are termen de realizare până la 30 oc­tombrie. Şi la la Liceul Tehnologic „Transil­va­nia” Deva a fost dat ordinul de începere a lucrărilor. La Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7, în 1 septembrie a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor la sistemul de încălzire, iar termenul de finalizare a acestora este de 90 de zile. La Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1, lucrările, pe fonduri europene, sunt în faza de licitaţie, la fel şi la Liceul „Teglaş Gabor”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.