Primarul din Zam speră la bani guvernamentali

Magdalena Şerban

Având pe mână bugete mici, primarii de comune caută finanţări în stânga şi-n dreapta, mai pe la Uniunea Europeană, mai pe la Guvern. Şi cel din Zam face la fel ca să poată să se descurce cu investiţiile propuse.
„Am primit bani pentru lucrările efectuate la proiectul de modernizare a drumului DC163 (Zam-Almaş-Sălişte), accesat pe Ordonanţa nr. 28, adică din fonduri guvernamentale. Cu decontul suntem la zi. Este un program important pentru comunitatea noastră, mulţi făcând naveta la serviciu. Riscul ca să-şi strice maşinile plana mai mereu, iar pe lângă toate astea, cei care au casele poziţionate la stradă se alegeau cu nori de praf. Se impunea asfaltarea lui”, a afirmat Sorin Nistor (foto), primarul din Zam.
Acesta mai are în plan alte două proiecte investiţionale pentru care va solicita susţinere financiară tot de la Guvern. Primul vizează modernizarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă a satului centru, iar cel de-al doilea urmăreşte modernizare de străzi de interes local, în satele Sălciva, Pojoga şi Zam. „Am speranţa ca bugetul din 2017 să fie cel puţin egal cu cel de anul trecut. Alocările din 2016 au fost doar pentru supravieţuire, nu s-a putut face mare lucru pe partea de dezvoltare. Salariile se vor majora începând cu luna februarie, aşa că şi banii alocaţi vor fi mai mulţi, comparativ cu ce era la acest capitol bugetar în 2016. Ar fi ideal să se ţină cont de acest aspect. Planificarea bugetară a administraţiei publice locale va fi făcută în tandem cu modificările salariale, dar înseamnă că trebuie să scădem de undeva. Mă întreb de unde, bugetul fiind şi aşa unul de subzistenţă”, a adăugat primarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.