Primarul din Pui, premiat din nou

Magdalena Şerban

Aflat la al cincilea mandat în fruntea comunităţii din Pui, primarul Victor Stoica (foto) a fost dublu recompensat pentru activitatea depusă în dezvoltarea localităţii pe care o conduce, prin accesarea de fonduri europene. Acesta a primit Trofeul Excelenţei, dar şi un Premiu de Excelenţă din partea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Timişoara, cu ocazia aniversării a 18 ani de activitate a structurii regionale (Regiunea 5 Vest).
La gala AFIR, au mai fost premiaţi şi primarii hunedoreni din Baru, Pui, Veţel, Toteşti, Bretea Română şi Buceş, alături de colegii lor din Timiş, Arad şi Caraş-Severin. Simpozionul regional „Dezvoltarea durabilă a mediului rural” a reunit oameni de afaceri, reprezentanţi ai instituţiilor publice cu care agenţia colaborează şi ai unităţilor administrativ-teritoriale. De asemenea, aniversaţii au acordat premii pentru cei mai de succes: fermieri, tineri fermieri, şefi de instituţii.
„Mi s-a oferit Premiul de Excelenţă pentru susţinerea mediului rural românesc şi Trofeul Excelenţei pentru parteneriatul în susţinerea dezvoltării economiei rurale şi creşterea calităţii vieţii. Dacă ar fi să trec în revistă totalul programelor europene accesate până în prezent, ar fi undeva peste 10, ca număr. Oricum, valorile sunt mari. În anul acesta, prin Grupul de Acţiune Locală Microregiunea Ţara Haţegului-Ţinutul Pădurenilor, din fonduri europene nerambursabile avem câştigat un utilaj multifuncţional de ultimă generaţie, dotat cu o serie de accesorii destinate lucrărilor edilitare. Vom mai moderniza străzi şi uliţe, vom face drumul de exploataţie agricolă (va constitui legătura între satele Pui şi Galaţi), vom construi o grădiniţă cu program prelungit lângă sala de sport din Pui (va găzdui 25 de copii ce vor avea masa zilnică asigurată), vom extinde reţeaua de alimentare cu apă în satul Uric şi canalizare în Hobiţa, Uric şi Râu Bărbat şi vom moderniza şi dota căminele culturale din Şerel şi Galaţi. Bineînţeles că toate acestea înseamnă cheltuieli neeligibile, pe care le drămuim cum putem din bugetul local. După cum se ştie, anul acesta suntem strâmtoraţi. Dar sănătoşi să fim şi în putere să reuşim să realizăm tot ce ne-am propus. Le mulţumesc oamenilor pentru că ne sunt alături”, a afirmat primarul premiat, Victor Stoica. Acesta a mai spus că deviza sa rămâne aceeaşi, în continuare: cât mai mulţi bani europeni şi guvernamentali atraşi sub formă de investiţii pentru comunitate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.