Primarul din Pui aşteaptă să spună adio unui an antisocial

Magdalena Şerban

De când e primar, Victor Stoica (foto) nu a ratat nici într-un an darurile oferite celor mici. Că a fost sau este regim de austeri­tate, că a venit pandemia sau cine ştie ce blocaje financiare au intervenit, copiii din comuna Pui nu au simţit asta.
„Dacă ajungem să le distrugem copilăria, e grav. Fiecare merită să-şi trăiască vârsta şi după cum ştim prea bine, ce s-a dus nu se mai întoarce vreodată. Am pregătit 350 de pachete şi ne vom organiza împreună cu consilierii locali pentru a merge pe sate, la fiecare acasă, să le lăsăm darurile. Cu măşti şi respectând măsurile sanitare. De la grădiniţă până la clasa a VIII-a, toată lumea va primi. Aşa e frumos, nu vrem să ne spălăm pe mâini şi să le lăsăm în seama în cadrelor didactice, să se descurce singure. Date fiind restricţiile, cei mari se vor bucura doar de un brad împodobit, în faţa primăriei. Nu ni se permit acţiuni ample, spectacole de colinde şi manifestări de sezon, cum eram obişnuiţi. Nu vrem un Crăciun de aşa natură, dar nu avem de ales. M-aş bucura să fim sănătoşi, în vremurile pe care le trăim aceasta fiind dorinţa cea mai arzătoare“, susţine Victor Stoica, primarul comunei Pui.
Acesta mai spune că, din punct de vedere investiţional, se încheie un an bun pentru comunitatea pe care o conduce, dar nu acelaşi lucru îl poate afirma în legătură cu modul în care au decurs lucrurile atunci când ai o stare de urgenţă, urmată de o stare de alertă ce a intrat în prelungiri, con­siderând că nu se mai poate declara că totul e bine. „Ce mă linişteşte este că ne-am achitat faţă de persoanele cu handicap şi însoţitori. Este un cui în talpa edililor care nu reuşesc să facă asta. Eram în urmă cu plăţile pe 2,5 luni şi vin sărbătorile. Obligat, forţat, trebuia rezolvată chestiunea. Dacă noi avem ce mânca, ei de ce să nu aibă? Ce ne rămâne în sarcină pe ultima sută de metri din 2020 este să decidem asupra dă­rilor locale, mai exact dacă le lăsăm la va­loa­rea de până acum. Rata inflaţiei trebuie aplicată, oricum“, mai arată primarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare