Primarul din Lelese: ne descurcăm cum putem, dar nu ne lăsăm

Magdalena Şerban

În inima Pădurimii, comuna Lelese are greutăţile şi bucuriile ei. Cu drumuri bune, dar şi mai puţin practicabile, apă împrumutată de la câţiva kilometri depărtare şi proiecte care evoluează greoi, administraţia locală nu se dă bătută.

„Ne pregătim, uşor, de iarnă“
La câte suflete sunt în toată comuna, nici banii nu pot fi mulţi. Iar ca lucrurile să devină şi mai apăsătoare, sursele de apă sunt mină de aur pentru oamenii locului, cu mult mai valoroase decât metalul galben de altădată. „Problema lipsei banilor ne dă târcoale şi nouă. Aşa că din bugetul primăriei, nu ne permitem prea multe. Momentan, lucrăm la drumurile de ţarină în zonele agricole şi ne pregătim, încetul cu încetul, de iarnă. Avem utilaje de deszăpezit, acum sunt în revizie, dar sperăm într-o iarnă uşoară. Mă bucur însă că apa nu ne-a făcut probleme. Fiind poziţionaţi într-o zonă de calcar şi neexistând izvoare împrejur, suntem nevoiţi să pompăm apă de la şapte kilometri. Anul acesta, oamenii au avut din belşug. Şi-au udat chiar şi grădinile, fără probleme“, a spus Ciprian Achim (foto), primarul din Lelese.

Proiectele, greu de implementat
„Mi-am pus speranţa în GAL-ul de care aparţinem, în vederea obţinerii finanţării pentru modernizarea şi dotarea căminului cultural din Lelese. La el, s-a mai lucrat câte ceva prin 2002 şi apoi în 2007, dar mai e de lucru. Trebuie să introducem încălzire centrală, să montăm aer condiţionat, iar parchetul trebuie înlocuit cu duşumele din scândură. Noi avem jocul specific pădurenilor şi evenimente de tradiţie de la care nu ne abatem, aşa că aici se joacă, nu glumă. Mai trebuie să achiziţionăm şi aparatură audio, mai ales pentru tineret“, a mai arătat Achim. Un alt proiect care îl pune pe spini este cel de modernizare a drumurilor forestiere, proiect în valoare de 1,5 milioane de euro. „Încă nu e gata, nici măcar licitaţia. Noi aveam în plan să începem lucrările din toamna aceasta, dar se pare că rămân până la anul“, a adăugat edilul pădurean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare