Maia Morgenstern în Maitreyi, iubirea lui Eliade

Prima întâlnire cu Maitreyi: o ai în programa de bacalaureat ca „lectură obligatorie“. A doua întâlnire: o reciteşti după 30 de ani şi realizezi că este mai mult decât frumoasa poveste de dragoste dintre Mircea Eliade şi Maitreyi Devi.
„Maitreyi“ este o poveste care te determină să-ţi laşi sufletul să respire. El a scris „Maitreyi“, după ce a fost dat afară din casa familiei Narendra Sen. Ea a scris ,,Dragostea nu moare“ ca răspuns, revoltată de apariţia romanului lui şi de toate fanteziile de amor pe care le mărturiseşte şi care o au ca personaj central. Fiecare a transpus subiectiv ceea ce sufletul său a trăit la o intensitate paroxistică, dincolo de reguli, prejudecăţi, religie, cultură. Spectacolul are la bază o dramatizare dublă, realizată după romanul „Maitreyi“ de Mircea Eliade, cu intervenţii din „Dragostea nu moare“ de Maitreyi Devi. Este prima dată când aceste două puncte de vedere se întâlnesc pe o scenă de teatru. Transpunerea scenică acestei capodopere literare este un pariu curajos şi de-abia aşteptăm să vedem cine iese câştigător: teatrul sau literatura?
Distribuţia: MAIA MORGENSTERN – Maitreyi la 60 de ani, AILYIN CADÎR – Maitreyi la 16 ani, VLAD ZAMFIRESCU – Mircea Eliade, DORU ANA – Narendra Sen, tatăl lui Maitreyi, ANCA SIGARTĂU – Srimati Devi, mama lui Maitreyi, JASMINE ILIESCU – Chabu, sora lui Maitreyi în vârstă de 8 ani, CARLA MARIA TEAHA – Lilu, verişoara lui Maitreyi, MARIUS CHIVU – Mantu, verişorul lui Maitreyi, RADU MICU – Harold, prietenul lui Eliade, TEODORA GAROFIL – servitoarea.
Coregrafia: Carmen Pesantez, Scenografia: Adina Mastalier, Dramatizarea şi Regia artistică: CHRIS SIMION.

Piesa va fi jucată marţi, 13 noiembrie, de la orele 19.00, pe scena Centrului Cultural „Drăgan Muntean“ din Deva. Biletele se vând zilnic, preţul acestora fiind de 50 şi 70 de lei. Informaţii suplimentare la telefon 0721/055.037.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Locomotivă veche de 106 ani, expusă în centrul Petroşaniului

Angajaţii municipalităţii Petroşani lucrează de zor la restaurarea unei locomotive vechi, de peste un secol, care va fi amplasată în...

Problema amplasãrii deponeului ecologic între localitãţile Bârcea Mare şi Bãcia

Stimată doamnă Ministru, Cunosc o parte din activitatea pe care o desfăşuraţi, ştiu că sunteţi interesată de înţelegerea şi rezolvarea...

Dava a spart gheaţa victoriilor

Singura echipă hunedoreană care activează în Liga I de futsal, Dava Deva, a pus punct seriei de trei eşecuri umilitoare

Închide