Primarul din Hunedoara nu-i mai tolerează pe cei care deţin clădiri abandonate

10 martie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Primăria municipiului Hunedoara ia taurul de coarne şi începe să-i notifice pe cei care deţin clădiri abandonate în municipiu.
Astfel, în această lună, Poliţia Locală Hu­ne­doara a început procedurile de notificare a proprietarilor clădirilor abandonate de pe raza municipiului. Proprietarii acestora sunt în­ştiinţaţi asupra obligaţiilor legale pe care le au în ceea ce priveşte întreţinerea imo­bi­lelor deţinute şi au termen de conformare 30 de zile de la data primirii notificării.
După expirarea acestui termen, pro­prie­tarii de clădiri abandonate care nu iau măsurile legale necesare, sunt pasibili de amendă: între 3.000 şi 6.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv între 25.000 şi 50.000 de lei pentru persoanele juridice.
Dacă nici în urma aplicării amenzilor, pro­prietarii clădirilor abandonate nu iau mă­surile prevăzute de legislaţia din domeniul protecţiei mediului şi urbanismului, Primăria municipiului Hunedoara va demara pro­ce­durile legale pentru majorarea impozitului pentru respectivele clădiri cu 500 la sută, valoare majorată care se va aplica începând de anul viitor.
„Avem aproximativ 60 de clădiri în oraş care sunt într-o stare deplorabilă şi ai căror proprietari nu au părut a fi, până acum, deloc receptivi la apelurile noastre repetate de a remedia situaţia acestora. S-au trimis notificări pentru jumătate dintre aceste clădiri, iar pentru cealaltă jumătate se va pro­ceda la fel în zilele următoare. Mesajul este scurt şi cuprinzător: cine nu se con­for­mează, primeşte amendă. Dacă nu se con­formează nici după amendă, i se majorează impozitul cu 500 la sută. Nu mai putem to­lera astfel de situaţii în oraş, clădiri care stau să cadă ori sunt adevărate focare de in­fecţie. Din păcate, posibilităţile legale pe care Primăria le are la dispoziţie sunt destul de limitate, dar asta nu înseamnă că ne dăm bătuţi”, spune Dan Bobouţanu (foto), primarul municipiului Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Municipiul Iaşi va găzdui Campionatul European Feminin de şah

În perioada 8-21 august, la Palatul Culturii din Iaşi se va desfăşura Campionatul Euro­pean Feminin de Şah, prima competiţie ma­joră...

Simona Halep va juca la turneul de la Stuttgart

Tenismena Simona Halep (foto) a confirmat că va fi prezentă la turneul WTA indoor pe zgură de la Stuttgart, care...

Flacăra Olimpică pleacă la drum prin Japonia

Ceremonia programată cu ocazia startului ştafetei flăcării olimpice a Jocurilor de la Tokyo se va desfăşura fără spectatori, deşi iniţial...

Închide