Municipiul Iaşi va găzdui Campionatul European Feminin de şah

10 martie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

În perioada 8-21 august, la Palatul Culturii din Iaşi se va desfăşura Campionatul Euro­pean Feminin de Şah, prima competiţie ma­joră de şah de pe continent de la izbucnirea pandemiei. Anunţul a fost făcut de către primarul Mihai Chirica, Primăria şi Consiliul Local Iaşi fiind parteneri în organizarea eve­nimentului.
„Împreună cu Sorin Iacoban, preşedintele Fe­deraţiei Române de Şah, cu Vlad Ungu­reanu şi Vladimir Danilov, am muncit să adu­cem la Iaşi acest Campionat European de Şah, iar faptul că reuşim să organizăm acest eveniment este extraordinar. Este un prim eveniment foarte important de după pan­de­mie, sper să putem continua şi cu turneul de tenis Concord Iaşi Open”, a declarat primarul Mihai Chirica.
„Vor participa cele mai bune jucătoare din România, din Europa şi alte câteva invitate de nivel mondial. Palatul Culturii din Iaşi va fi gaz­da acestui eveniment major ce va fi transmis Live pe internet şi va fi urmărit de milioane de persoane”, a declarat pentru ProSport prof. Vlad Ungureanu, directorul Academiei de Şah Cotnari.
Acesta a explicat că participantele la Euro­pene vor avea parte de numeroase surprize din partea organizatorilor: „În jurul acestui Cam­pionat European ne dorim şi alte ac­ti­vi­tăţi – concursuri pentru copii, pentru antre­nori, profesori, ne dorim şi activităţi de re­cre­e­re pentru participanţi, dar şi vizite la o­biec­tivele turistice din judeţ. Ne bucurăm şi ne onorează această prezenţă a elitei şahului fe­minin la Iaşi şi ne obligă să facem totul la superlativ, astfel încât Iaşiul şi România să fie din nou în frunte!”. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Simona Halep va juca la turneul de la Stuttgart

Tenismena Simona Halep (foto) a confirmat că va fi prezentă la turneul WTA indoor pe zgură de la Stuttgart, care...

Flacăra Olimpică pleacă la drum prin Japonia

Ceremonia programată cu ocazia startului ştafetei flăcării olimpice a Jocurilor de la Tokyo se va desfăşura fără spectatori, deşi iniţial...

Piesa „Micul prinţ” pe scena Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva

Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Muntean” vă invită vineri, 27 martie 2021, de la ora 18:00, în Sala...

Închide