Municipiul Iaşi va găzdui Campionatul European Feminin de şah

În perioada 8-21 august, la Palatul Culturii din Iaşi se va desfăşura Campionatul Euro­pean Feminin de Şah, prima competiţie ma­joră de şah de pe continent de la izbucnirea pandemiei. Anunţul a fost făcut de către primarul Mihai Chirica, Primăria şi Consiliul Local Iaşi fiind parteneri în organizarea eve­nimentului.
„Împreună cu Sorin Iacoban, preşedintele Fe­deraţiei Române de Şah, cu Vlad Ungu­reanu şi Vladimir Danilov, am muncit să adu­cem la Iaşi acest Campionat European de Şah, iar faptul că reuşim să organizăm acest eveniment este extraordinar. Este un prim eveniment foarte important de după pan­de­mie, sper să putem continua şi cu turneul de tenis Concord Iaşi Open”, a declarat primarul Mihai Chirica.
„Vor participa cele mai bune jucătoare din România, din Europa şi alte câteva invitate de nivel mondial. Palatul Culturii din Iaşi va fi gaz­da acestui eveniment major ce va fi transmis Live pe internet şi va fi urmărit de milioane de persoane”, a declarat pentru ProSport prof. Vlad Ungureanu, directorul Academiei de Şah Cotnari.
Acesta a explicat că participantele la Euro­pene vor avea parte de numeroase surprize din partea organizatorilor: „În jurul acestui Cam­pionat European ne dorim şi alte ac­ti­vi­tăţi – concursuri pentru copii, pentru antre­nori, profesori, ne dorim şi activităţi de re­cre­e­re pentru participanţi, dar şi vizite la o­biec­tivele turistice din judeţ. Ne bucurăm şi ne onorează această prezenţă a elitei şahului fe­minin la Iaşi şi ne obligă să facem totul la superlativ, astfel încât Iaşiul şi România să fie din nou în frunte!”. (N. Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare