Primarul din Balşa vrea multifuncţional din bani europeni

Magdalena Şerban

Prin Grupul de Acţiune Locală Sargeţia, conducerea administraţiei publice din Balşa a depus un program de investiţii ce are ca obiectiv achiziţionarea cu fonduri europene nerambursabile a unui utilaj multifuncţional de ultimă generaţie.

„Proiectul a fost declarat eligibil şi aşteptăm semnarea contractului. Valoarea se ridică la peste 80.000 de euro. Momentan, avem un buldoexcavator la primărie, dotat cu lamă şi ne folosim de el. Plus că mai avem încă un Taf. Dar sunt mai vechi. Ţinând cont că toate lucrările le facem cu forţe proprii, dar mai ales de poziţionarea unora dintre localităţile aparţinătoare, ne va fi de mare folos. Nu se ştie când unul din cele vechi poate ceda fie temporar, fie definitiv. Piesele sunt foarte scumpe, aşa că ne-am organizat din timp”, a arătat Simion Meteşan (foto), primarul din Balşa.
Acesta mai spune că axele europene sunt o portiţă de salvare pentru multe primării, oferindu-le şansa de a face noi dotări. Asta, în condiţiile în care bugetele locale abia le asigură funcţionarea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.