Primarul din Băiţa a inaugurat noul cãmin cultural din satul Crăciuneşti

9 noiembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Reportaj

07 Damian Dinis camin CraciunestiOana Mihnea

Ieri a fost o zi specială pentru locuitorii din satul Crăciuneşti, comuna Băiţa, marcată de două evenimente importante pentru viaţa de comunitate. În prezenţa primarului Damian Diniş, a fost sfinţită o troiţă la popasul numit Izvorul Crăciuneşti şi a fost inaugurat noul cămin cultural din sat.
Singurul sat din comună cu cămin modern
Pe feţele tuturor oamenilor prezenţi la acest eveniment s-a putut citi bucuria şi mulţumirea faţă de cele realizate. Ziua a început cu sfinţirea unei troiţe, în locul numit de săteni „La Cioroi“ sau popasul Izvorul Crăciuneşti, în prezenţa a patru preoţi.
În continuare, mulţimea de oameni a fost invitată la noul cămin cultural din sat, pentru a participa la tăierea panglicii inaugurale. Mai mult decât atât, şi drumul care trece prin faţa căminului a fost recent asfaltat, pentru a facilita accesul în noua incintă. În momentul de faţă, Crăciuneşti este singurul sat din comuna Băiţa care are un cămin nou şi modern. Înainte de toate, un sobor de preoţi a ţinut o slujbă de sfinţire a noului lăcaş cultural, aceasta fiind urmată de tăierea de către primarul Diniş a tortului inaugural, care nu putea lipsi într-un asemenea moment sărbătoresc.
„Sunt fericit că m-am putut ţine de cuvânt”
Aflat la al patrulea mandat, primarul comunei Băiţa a ţinut să adreseze câteva cuvinte celor prezenţi. „Astăzi mă încearcă emoţii deosebite pentru simplul fapt că aici sunt numai oameni buni şi adevăraţi. Ziua de astăzi, 9 noiembrie 2014, reprezintă o zi de bucurie, deoarece, după mulţi ani, am reuşit să construim un cămin nou, modern, dotat, la ultimele cerinţe. Bunul Dumnezeu ne-a împlinit un vis atât mie, cât şi localnicilor, am promis acest cămin din anul 2000, de la primul mandat şi am vrut să le fac această bucurie, pentru că datorită lor am ajuns primar. Le adresez sincere mulţumiri tuturor celor care s-au implicat în realizarea unor lucruri atât de frumoase şi importante pentru locuitori. Vechea construcţie, din lemn, a fost demolată şi în acelaşi loc a fost ridicată cea nouă. Întreaga investiţie a costat cinci miliarde de lei şi a fost suportată din bugetul primăriei şi din fonduri primite de la Asociaţia intercomunitară GAL Ţara Zarandului, pentru finalizarea lucrărilor. Pentru primăvara anului viitor, dorim să inaugurăm şi terenul de sport din Crăciuneşti, investiţie care se adresează tinerilor“, a declarat Damian Diniş, primarul comunei Băiţa.
După amiaza inaugurală a continuat cu un spectacol folcloric susţinut de Bogdan Toma şi formaţia lui, împreună cu alţi invitaţi, reprezentaţie de dansuri tradiţionale oferite de Ansamblul Ritmuri Zărăndene din Băiţa şi obişnuitul bal, unde toţi au fost invitaţi să joace şi să se simtă bine.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vizita Patriarhului Bisericii Ortodoxe la Deva a adunat mii de credincioşi

Evenimente de maximă importanţă s-au petrecut la acest sfârşit de săptămână în viaţa bisericii ortodoxe din judeţ. Preafericitul Părinte Daniel,...

Jiul a câştigat trofeul „Gheorghe Ene”

Puştii (născuţi în anul 2006) de la şcoala Jiul, pregătiţi de Damian Militaru şi Marin Tudorache, au câştigat turneul final...

Boala înfrângerilor în deplasare

Handbalistele de la Cetate Deva au pătimit încă o dată pe final de meci şi au rămas la cota zero...

Închide