Primarul Dan Bobouţanu vrea un împrumut masiv pentru reabilitarea infrastructurii stradale din municipiu. „Sunt peste 400 de străzi care aşteaptă să fie modernizate”

25 aprilie 2018 | 3 Comentarii | Publicat in: Comunitate, Flash

Sorina Popa

Pentru că mai este de reabilitat peste 60 la sută din reţeaua stradală din municipiul Hunedoara, astăzi, în şedinţa CL Hunedoara se analizează proiectul pentru contractarea unui împrumut de 80 de milioane de lei.

Nu mai poate fi amânat
„Unul dintre cele mai importante obiective de investiţii care vizează interesul public general este reabilitarea sistemului rutier în municipiul Hunedoara, a cărui realizare nu mai poate fi amânată. Principalul obiectiv al primarului municipiului Hunedoara este asigurarea dezvoltării locale, în conformitate cu prevederile şi obligaţiile legale, cu mandatul primit din partea cetăţenilor şi cu Strategia de Dezvoltare a municipiului Hunedoara. În acest context, se remarcă necesitatea realizării unor obiective de investiţii care să asigure dezvoltarea durabilă a municipiului”, se arată în nota de fundamentare a acestui proiect de hotărâre.

Incluse şi localităţile aparţinătoare
„Am inclus în acest proiect şi reabilitarea străzilor, trotuarelor, parcărilor din localităţile aparţinătoare municipiului nostru, inclusiv drumurile vicinale. În total e nevoie de 281 de milioane de lei pentru finalizarea întregii infrastructuri rutiere. Prioritare sunt străzile din cartierele Micro 5-1, OM, Traian Vuia, Ceangăi, zona Poşta Veche din centrul municipiului. În Hunedoara, impozitele şi taxele locale nu au crescut nici în acest an. Din banii aceştia (n.r.- 80 milioane de lei) vor fi cofinanţate şi proiectele pe fonduri europene. Oamenii din municipiul nostru nu mai pot aştepta la infinit să le vină rândul străzilor pe care locuiesc să fie reabilitate. Am atras finanţări din toate părţile, europene, guvernamentale. La audienţe, problema cel mai des arătată de cetăţeni este infrastructura stradală. Sunt peste 400 de străzi care aşteaptă să fie refăcute în municipiul nostru”, a declarat Dan Bobouţanu (foto), primarul municipiului Hunedoara.
Varianta aleasă de contractare a împrumutului este de la o bancă comercială, pe o durată de 20 de ani, cu o perioadă de graţie de trei ani, cu un ROBOR de 2,39 la sută. Pentru ca proiectul să treacă în consiliul local sunt necesare 11 voturi.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. hunedorean spune:

  Bravo.e bine oare sa iei imprumut pe care il platesc altii?fara sa ii intrebi?
  Fara sa prezinti variante alternative?
  Esti tare si mare,nu?

 2. sectorx spune:

  Dupa ce si-a marit salariul(si celorlalti din primarie)de la 3000 la 13,000 de lei lunar,sticlarul sef a constatat ca nu mai are bani de investitii….Si cum la scoala de soferi nu trebuie sa gandesti prea mult ,nici proiecte pentru fonduri europene nu il prea duce capul sa faca(a avut cateva ,anuntate cu salve de tun,dar pentru scoli si gradinite,in situatia ni care natalitatea scade dramatic si scolile vechi se inchid)i-a mai ramas solutia imprumutului…..

 3. Cristi pan spune:

  Asta saracu nu a fost in stare in 2 ani sa termine George Enescu. Vai mama lui vrea sa se apuce de pietonala exact in iulie-august cand va fi orasul plin si 40 grade.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
A fost semnat primul contract pentru colectarea deşeurilor din judeţ

Ieri, a fost semnat primul contract pentru colectarea gunoaielor, în cadrul noului sistem, pentru zona Brad.

Comunicat de presă al Consiliului Judeţean Hunedoara

Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor declaraţii ale conducerii PNL din judeţul Hunedoara, pentru o corectă informare...

Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. Bilanţul Guvernului pe trimestrul I

Guvernul a făcut bilanţul esenţial al primului trimestru al anului 2018, în faţa Comitetului Executiv Naţional al PSD. Este un...

Închide