Primarii hunedoreni nu susţin desfiinţarea Poliţiei Locale

9 decembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Un oraş din Moldova a decis să desfiinţeze Poliţia Locală. Este vorba de oraşul Darabani, unde consilierii locali au votat acest lucru. Primarul de acolo a declarat recent că Poliţia Locală „nu prea îşi avea rostul” în Darabani şi că acum face economii la bugetul local.

Transformaţi în agenţi de pază
Întrebat care e logica desfiinţării Poliţiei Locale, dacă angajaţii îşi vor păstra atribuţiile, ei fiind numiţi agenţi de pază, Liviu Hrimiuc a răspuns că face economie: „Una e să fii poliţist local şi alta e să fii agent de pază. În primul rând facem ceva economii la bugetul local”, a declarat primarul din Darabani. Poliţiştii locali din oraş vor deveni agenţi de pază.
Pornind de la pasul făcut de primarul din Darabani, am vrut să aflăm opinia unor primari hunedoreni, dacă există vreo intenţie ca în judeţ poliţiile locale să fie desfiinţate.

Să le sporească atribuţiile
Astfel, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a declarat că Poliţia locală este utilă în oraşul de pe Cerna. ”Noi avem un poliţist local la 1.000 de locuitori, deci nu foarte mulţi. În ultimii trei ani, am investit foarte mult în Poliţia Locală. Am achiziţionat uniforme pentru angajaţi, maşini, sediu nou. Poliţiştii locali colaborează foarte bine cu cei din Poliţia Naţională, dar şi cu jandarmii. Eu consider că tot ce ţine de ordine publică şi circulaţie rutieră ar trebui transferat către Poliţia Locală. Aşa se întâmplă în mai multe ţări din Europa”, a declarat edilul şef al Hunedoarei.
Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a spus că nici el nu vrea să renunţe la Poliţia Locală. ”Este necesară Poliţia Locală, însă trebuie să se asigure creşterea competenţelor poliţiştilor locali, pentru a fi mai eficienţi şi pentru a asigura creşterea siguranţei cetăţenilor”, a afirmat edilul şef al reşedinţei de judeţ, Florin Oancea.

Este nevoie de poliţişti locali
Primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, susţine că nu trebuie desfiinţată Poliţia Locală. ”Eu nu sunt mulţumit de activitatea poliţiştilor locali din Simeria, activitatea lor poate fi mult îmbunătăţită. Dar nu sunt de acord cu desfiinţarea acesteia. Poliţia Naţională şi-a redus efectivele, aşa că ne descurcăm cu poliţiştii locali. Ordinea publică este cea mai consistentă activitate în cadrul Poliţiei Locale”, a declarat primarul oraşului Simeria.
La rândul său, primarul din Uricani, Dănuţ Buhăescu, a declarat că e mare nevoie de poliţişti locali. ”Noi la primărie nu am mărit numărul salariaţilor de pe vremea lui Băsescu. Ce avem angajări noi sunt asistenţii personali ai persoanelor cu handicap, pe care ne-au obligat să-i angajăm. La Primăria Uricani avem aproximativ 50 de funcţionari publici şi 30 de asistenţi personali. Poliţişti locali sunt şapte. Este nevoie de ei, deoarece Poliţia Naţională are efective reduse în localitate”, susţine primarul oraşului Uricani.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Administratorul judiciar al CEH decide dacă furnizează căldura în Petroşani

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, nu reuşeşte să rezolve problema termoficării pentru cele câteva sute de apartamente care mai sunt...

Un om cinstit, care merită tot respectul

Duminică dimineaţa, la Postul de Poliţie din comuna Rapoltu Mare s-a prezentat un cetăţean din satul Bobâlna al comunei respective,...

Bulina neagră, 10.12.2019

Florin Arpad Pici, tânăr din Petroşani Pentru că este trimis în judecată sub acuzaţia de furt calificat, după ce a...

Închide