Primarii dau, guvernul ia

26 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Nicolle Ebner

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, critică hotărârea Guvernului Boc de majorare, cu 20 la sută, în medie, a taxelor locale.

Degeaba s-au ales primari, tot guvernul conduce
Mircia Muntean este revoltat că, în timp ce Consiliul Local Deva se străduieşte să ţină îngheţate taxele şi impozitele pe clădiri, terenuri şi maşini, actuala putere calcă din nou în picioare autonomia locală şi ia decizii în locul celor aleşi de populaţie să-i conducă. „Procentul de 20 la sută este inacceptabil, mai ales în acest moment critic, în care veniturile populaţiei au scăzut cu peste 40 la sută, ca urmare a disponibilizărilor masive, în urma cărora şomajul a atins cote alarmante”, a declarat primarul Mircia Muntean. Edilul şef al reşedinţei de judeţ este de părere că adevăratul scop al măsurii impuse de guvern este cu totul altul decât colectarea de bani în plus la bugetul de stat. „Banii împrumutaţi  trebuie daţi înapoi. Iar acest lucru se poate face doar pe spinarea angajaţilor din sistemul bugetar, care vor fi aruncaţi în stradă, numai ca să nu li se mai plătească salariile, şi prin înăsprirea birurilor puse pe spinarea oamenilor”, mai spune Mircia Muntean.
Guvernul a decis majorarea, de la 1 ianuarie 2010, cu 20 la sută, a impozitelor percepute pentru case, terenuri şi maşini.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Reabilitarea termică a blocurilor a îngheţat

Lucrările pentru reabilitarea termică a blocurilor din Deva trebuiau să înceapă în luna septembrie, însă, până la această oră, guvernul...

Au furat cărămidă din fosta unitate militară

Patru hunedoreni, Daniel P., de 26 de ani, Răzvan S., de 21 de ani, Adrian D., de 27 de ani...

Discuţii despre descentralizare, pe litoral

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH), Mircea Ioan Moloţ (foto), va participa, la Mamaia, la întâlnirea dintre preşedinţii consiliilor judeţene din...

Închide