Actualitate

Primarii dau, guvernul ia

Nicolle Ebner

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, critică hotărârea Guvernului Boc de majorare, cu 20 la sută, în medie, a taxelor locale.

Degeaba s-au ales primari, tot guvernul conduce
Mircia Muntean este revoltat că, în timp ce Consiliul Local Deva se străduieşte să ţină îngheţate taxele şi impozitele pe clădiri, terenuri şi maşini, actuala putere calcă din nou în picioare autonomia locală şi ia decizii în locul celor aleşi de populaţie să-i conducă. „Procentul de 20 la sută este inacceptabil, mai ales în acest moment critic, în care veniturile populaţiei au scăzut cu peste 40 la sută, ca urmare a disponibilizărilor masive, în urma cărora şomajul a atins cote alarmante”, a declarat primarul Mircia Muntean. Edilul şef al reşedinţei de judeţ este de părere că adevăratul scop al măsurii impuse de guvern este cu totul altul decât colectarea de bani în plus la bugetul de stat. „Banii împrumutaţi  trebuie daţi înapoi. Iar acest lucru se poate face doar pe spinarea angajaţilor din sistemul bugetar, care vor fi aruncaţi în stradă, numai ca să nu li se mai plătească salariile, şi prin înăsprirea birurilor puse pe spinarea oamenilor”, mai spune Mircia Muntean.
Guvernul a decis majorarea, de la 1 ianuarie 2010, cu 20 la sută, a impozitelor percepute pentru case, terenuri şi maşini.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura