Primăria Şoimuş bună de plată pentru reţeaua de apă nefinalizată

28 aprilie 2016 | 8 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Primaria Soimus (2)Oana Mihnea

Astăzi are loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Şoimuş, iar între punctele de pe ordinea de zi s-au strecurat câteva cu multe zerouri. Chiar în Vinerea Mare, administraţia locală vrea să aprobe achiziţionarea unor ornamente specifice sărbătorilor, în condiţiile în care Paştele bate deja la uşă.
Primăria este strânsă cu uşa?
Potrivit consilierului local Mirel Dubar, unul din proiectele de pe ordinea de zi presupune contractarea de către Primăria Şoimuş a unui împrumut de 7 milioane lei. Pentru ce are nevoie primăria de împrumut? Lucrările la reţeaua de apă a comunei sunt răspunsul. „Având în vedere că acestea sunt de proastă calitate şi nici nu s-au încheiat la termen, adică finalul anului 2015, Uniunea Europeană nu a mai virat banii pentru ultima tranşă şi aceştia trebuie plătiţi de primărie. În repetate rânduri ni s-a spus că totul este în regulă şi nu va trebui să plătim nimic, dar iată că nu este aşa“, a precizat Mirel Dubar, consilier local PSD.
Acesta nu este singurul proiect care a băgat spaima în aleşii locali de la Şoimuş. Li s-a mai pregătit pentru aprobare un program de achiziţii publice, din care fac parte mai multe tipuri de obiective de lucrări şi servicii, toate cu încredinţare directă!? „Unul presupune lucrări de instalare de gaz, ceea ce avem de zeci de ani în comună, iar suma pe care trebuie să o aprobăm este de 250.000 lei pentru asta. Apoi vin ornamentele pentru sărbători, în valoare de 66.000 lei. Trebuie să aprobăm şi contractarea unor servicii de închiriere utilaje în valoare de 49.500 lei, care nu ştiu la ce vor folosi. Şi cel mai ciudat este faptul că există pe ordinea de zi şi servicii de proiectare de conducte cu 65.000 lei. Eu nu o să votez aceste proiecte, o să cer socoteală în Consiliul Local, pentru că am fost minţiţi cu lucrările la apă că nu am pierdut finanţarea, şi tocmai asta s-a întâmplat. Iar referitor la planul de achiziţii, atât de mulţi bani pentru ce?“, a adăugat Mirel Dubar, consilier local.

Comentarii (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. anca spune:

  La pomul laudat sa nu te duci cu sacul.

 2. marcel spune:

  Bani aruncati pe apa… sambetei!!!

 3. Adrian S. spune:

  600 miliarde lei vechi, bani tocati de primarul minune al comunei Soimus in cei 4 ani de mandat. Realizarile le puteti gasi in pagina dansului de Facebook.
  NOTA: Din cei 600 miliarde fac parte si bugetul primariei pe 4 ani cat si alte cheltuieli. Cu restul de bani……

 4. someone spune:

  Nu se mai satura de furat oamenii ăștia? De ce să plătească tot oamenii pt nesimțirea unui om incompetent?

 5. unul spune:

  Au ce merita! Daca cetatenii il voteaza si acum, sunt complici.

 6. gigi deva spune:

  Ce a facut actualul primar se vede…. ce va face urmatorul primar se voteaza…..
  Irinel Bobar este un om care poate aduce bucurie cetatenilor pentru anii urmatori

 7. Tanase Cristian spune:

  Pacat ca dupa ce nu sunt bani in bugetul local mai se si arunca pe geam, “felicitari” domnule primar.

 8. SIMONA spune:

  OARE CAT MAI PUTETI FURA SA VA FIE RUSINE

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Demisionarii din ALDE Simeria nu şi-au depus… demisiile

Scandalul din organizaţia ALDE Simeria pare să nu se mai termine. După ce candidatul la funcţia de primar al oraşului...

Primãria Deva înmulţeşte containerele subterane

Ieri, Consiliul local Deva a aprobat studiul de fezabilitate pentru construirea unor platforme subterane de colectare selectivă a gunoiului. Investiţia...

Cine candideazã la fotoliul de primar în oraşele judeţului?

Pentru funcţiile de primari, în cele şapte oraşe ale judeţului, s-au înscris atât candidaţi aparţinând formaţiunilor politice, cât şi independenţi.

Închide