Comunitate

Primăria și spitalul din Brad au depus un proiect de finanțare pentru construcția și dotarea unui nou corp al ambulatoriului de specialitate

Magdalena Șerban

Dezvoltarea sistemului medical ar trebui să fie o prioritate pentru toate ad­ministrațiile publice ce au în subor­dine unități spitalicești, fiind un suport vital pentru comunitate. La Brad, lu­crurile bune continuă cu un nou demers investițional.

Depistare precoce și prevenție
„Primăria municipiului Brad, în par­te­neriat cu Spitalul Municipal Brad, a de­pus un proiect pentru construcția unui nou corp de clădire destinat serviciilor me­dicale de ambulatoriu (AMBU­LA­TO­RIUL INTEGRAT AL SPITALULUI MU­NI­CIPAL BRAD – CORP B). Apelul este unul competitiv, în cadrul Programului Să­nătate, Prioritatea P1, Obiectiv Spe­cific FEDR-RSO4.5 – Investiții în infra­structura publică a ambulatoriilor im­pli­cate în implementarea de programe de screening, iar valoarea investiției este de 19.740.731 lei (cu T.V.A.), cu cofinanțare de 2% din bugetul local al Municipiului Brad. Implică dotări și o construcție nouă P+3E, cu o suprafață desfășurată de 1.508 mp, care va găzdui 16 cabinete medicale pentru specialități implicate în programe de screening, având ca scop depistarea precoce a afecțiunilor me­di­cale în stadii incipiente și prevenția ins­ta­lării diferitelor boli. Sprijinul permanent al administrației publice locale pentru investițiile în infrastructura de sănătate, nu numai că duce la creșterea calității și di­versificarea serviciilor medicale, ge­ne­rând astfel beneficii multiple pentru comunitatea brădeană, dar are și un efect multiplicator asupra dezvoltării eco­nomice și sociale a comunității”, a transmis Ștefan Tiriteu (foto), managerul Spitalului municipal Brad. De precizat că 200 de milioane de euro sunt dispo­ni­bile în Regiunea Vest pentru a îmbu­nă­tă­ți ambulatoriile spitalelor prin proiecte de sănătate. Fondurile vor susține lucrări de extindere, construcție, reabilitare, mo­dernizare și dotare a ambulatoriilor.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura