Primăria Hunedoara scoate la concurs postul de administrator public al municipiului

12 martie 2017 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto), a hotărât să pună în dezbatere publică desemnarea unui nou administrator public pentru oraş. Postul pe care l-a ocupat Mihai Leu, pe vremea administraţiei lui Viorel Arion, va fi scos la concurs, dar deocamdată, el se află în dezbatere publică.
„Am declarat când am venit la primărie, că atunci când voi avea nevoie voi scoate postul de administrator public la concurs. Avem nevoie de un profesionist acolo, nu de carnete de partid. Îi încurajez pe toţi angajaţii primăriei, care îndeplinesc condiţiile necesare, să se înscrie la concurs. Administratorul public trebuie să asigure un audit extern, să verifice toate cheltuielile pe care le face primăria, astfel încât să fie o eficienţă a cheltuirii banului public. El va trebui să verifice organigrama, să realizeze contractele de management pentru cei care conduc firmele aflate în subordinea primăriei”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Printre condiţiile impuse pentru acest post sunt: studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei de minimum nouă ani; Să fi lucrat în administraţia publică cel puţin cinci ani.
Postul de administrator public a fost înfiinţat în anul 2011 la Primăria municipiului Hunedoara. „Primarul municipiului Hunedoara poate delega către administratorul public, în condiţiile legii, calitatea de ordonator principal de credite, împrejurare în care administratorului public îi revine obligaţia de a lua măsuri pentru încadrarea în alocaţiile bugetare şi să procedeze la administrarea cu diligenţa unui bun proprietar a patrimoniului public şi privat al municipiului Hunedoara”, se arată în raportul întocmit de cei de la Primăria Hunedoara.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ion spune:

    Dar primarul ce mai face?pe Leu l ati platit degeaba 4ani.acuma urmeaza altul?
    Dle primar ar trebui sa incepi pin a impune sa se faca curatenia in Oras.Asa cum trebuie.Sper sa vrea si senatoarea…

  2. Vasi spune:

    Banii luati de Leu aunt bani publici!
    Cine raspunde ca nici nu venea la serviciu?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Alianţa democrat-liberală pârâie tot mai serios. Marius Sanfirişca va candida la şefia ALDE Hunedoara

Actualul preşedinte executiv al ALDE Hunedoara, Marius Sanfirişca (foto), a declarat, în exclusivitate pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că va candida la...

Dublă victorie pentru CFR Simeria în campionatul naţional de juniori

Echipele de juniori Under 19 şi Under 17 ale clubului CFR Simeria au debutat cu dreptul în partidele oficiale din...

În atenţia şomerilor: joi, o nouă ediţie a Bursei Locurilor de Muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara (AJOFM) organizează joi, 16 martie, o nouă ediţie a Bursei Locurilor de...

Închide