Alianţa democrat-liberală pârâie tot mai serios. Marius Sanfirişca va candida la şefia ALDE Hunedoara

12 martie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Actualul preşedinte executiv al ALDE Hunedoara, Marius Sanfirişca (foto), a declarat, în exclusivitate pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că va candida la alegerile interne din partid, la şefia organizaţiei judeţene. Sanfirişca este încrezător în atingerea obiectivelor politice interne. El a anunţat, oficial, că va candida la cea mai înaltă funcţie în organizaţia judeţeană de partid.

Trebuie vechime de un an în partid
„În urmă cu doi ani, am fost unul dintre cei mai fermi susţinători ai proiectului politic ALDE. Un partid de centru-dreapta rezultat în urma fuziunii dintre Partidul Conservator şi Partidul Liberal Reformator care să susţină consolidarea clasei mijlocii. Alegerile trebuie făcute de jos în sus, pentru a pune o bază solidă de la ultima comună, până la reşedinţa de judeţ. Rezultatul alegerilor pentru organismele de conducere ale filialelor teritoriale se validează de către Biroul Politic Central. Congresul Ordinar care alege conducerea  Partidului încheie procedura alegerilor în partid la toate nivelurile. Vechimea necesară, în partid, pentru a candida într-o structură de conducere este de un an la nivel judeţean şi de doi ani la nivel naţional. Eu îndeplinesc condiţiile prevăzute în Statutul Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor”, a declarat Marius Sanfirişca, preşedintele executiv al ALDE Hunedoara.

Acţiuni în contencios administrativ
Pe de altă parte, în ultima perioadă, un adevărat scandal a izbucnit în ALDE. Până la acest moment, două organizaţii i-au acţionat în instanţă pe oamenii lui Tăriceanu.
Pe de o parte, oamenii preşedintelui Senatului susţin că e nevoie de organizarea unui Congres al partidului cât mai repede, iar pe de altă parte, susţinătorii lui Daniel Constantin consideră că procesul de unificare trebuie să continue conform calendarului şi că orice şoc nu face altceva decât să ducă la punerea în pericol a unităţii şi integrităţii coaliţiei de guvernare.
ALDE Bucureşti Sector 2 şi ALDE Hunedoara au introdus acţiuni în contencios administrativ. În cazul ALDE Hunedoara este vorba de  suspendarea executării actului administrativ, respectiv a „Hotărârii Delegaţiei Permanente a Teritoriale ALDE filiala Hunedoara din data de 23.02. 2017”. Motivul cererii este acela că nu s-a respectat Statutul partidului, printre care faptul că Delegaţia Permanentă a ALDE Hunedoara nu a fost validată de Comisia de Fuziune a partidului. În aceste condiţii, războiul a fost început în ALDE Hunedoara. Vom vedea cine câştigă şi cine va pierde într-un partid mic, dar îmbâcsit de orgolii.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dublă victorie pentru CFR Simeria în campionatul naţional de juniori

Echipele de juniori Under 19 şi Under 17 ale clubului CFR Simeria au debutat cu dreptul în partidele oficiale din...

În atenţia şomerilor: joi, o nouă ediţie a Bursei Locurilor de Muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara (AJOFM) organizează joi, 16 martie, o nouă ediţie a Bursei Locurilor de...

Georgiana Timu, vicecampioană naţională de juniori II

Atleta Georgiana Timu, legitimată la CNS Cetate Deva, s-a clasat pe poziţia a doua în proba de săritura în lungime,...

Închide