Primăria Hunedoara este pregătită pentru iarnă

8 decembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Şi în acest an, firma de salubritate a Primăriei Hunedoara, Salubprest, este pregătită pentru prima cădere de zăpadă. Iarna îşi intră în drepturi, iar administraţia municipiului o întâmpină, ca în fiecare an, fără probleme.
Firma Salubprest are în dotare 10 utilaje cu lamă, un buldoîncărcător, două autocamionete necesare pentru transportul angajaţilor sau al soluţiei de deszăpezire în zonele mai greu accesibile, 400 de tone de sare, 30 de tone de clorură de calciu şi clorură de magneziu.
Se va folosi aceeaşi soluţie de anul trecut, pentru că a dat un randament foarte bun. Nu se foloseşte nisip, pentru că se poate înfunda canalizarea oraşului, iar la primăvară, oraşul ar fi plin de praf şi nisip. Toate utilajele sunt dotate cu GPS şi există un punct de comandă de unde pot fi urmărite prin satelit, pe o hartă interactivă, astfel încât dispecerul să ştie în orice moment unde se află fiecare utilaj. Dispeceratul are un număr unic de telefon – 0757-888.988 – care poate fi apelat de către cetăţeni, aşa cum s-a procedat şi în anii trecuţi.
„Intenţionăm ca în fiecare zonă mai îndepărtată de Hunedoara, cum sunt Peştişu Mare, Zlaşti, Boş, Groş, Răcăştie, să avem o maşină de deszăpezire care va sta în permanenţă în zona respectivă, astfel încât să nu mai fie nevoie ca maşinile să plece din oraş ca să intervină la deszăpezire. De asemenea, maşinile nu se vor mai întoarce în oraş pentru alimentare, ci vor fi alimentate pe traseu de către altă maşină care va avea un alt rezervor pentru combustibil. În fiecare an de când sunt primar, iarna nu ne-a luat prin surprindere. Am fost şi suntem pregătiţi să intervenim!“, a spus Dan Bobouţanu (foto), primarul municipiului Hunedoara. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Scandalul din Pro România Hunedoara, departe de a se stinge

Scandalul din Pro România Hunedoara este departe de a se fi terminat. Marius Sanfirişca (foto) a scris în urmă cu...

Apa Serv Valea Jiului are unul dintre cele mai moderne laboratoare de microbiologie

Investiţia realizată de operatorul de apă şi canal din Petroşani, Apa Serv Valea Jiului, respectă standardele naţionale şi internaţionale în...

Florin Oancea insistă pentru trecerea Termocentralei Mintia în subordinea Primăriei Deva

Primăria Deva continuă demersurile pentru preluarea în subordine a Termocentralei Mintia, săptămâna viitoare fiind programată o întâlnire pe această temă...

Închide