Potecă şi Bretean revin la prefectură

8 decembrie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

După două runde de numiri de prefecţi în ţară, s-ar putea ca, totuşi, în această săptămână, Guvernul Orban să-l numească pe Vasilică Potecă (foto stânga) în funcţia de prefect al judeţului. Despre Dorel Bretean (foto dreapta), de la ALDE, se ştie că revine pe postul de subprefect, de pe care a plecat de doar câteva luni. Toată lumea se aşepta ca vineri, guvernul să facă numirea pentru judeţul Hunedoara, dar nu s-a întâmplat aşa.

Trebuie să fie funcţionar public
Vasilică Potecă a demisionat din postul de administrator public al municipiului Deva, la sfârşitul lunii noiembrie 2019. El a participat la un concurs pentru funcţia de inspector la Serviciul Taxe şi Impozite de la Primăria comunei Ilia, pentru a fi funcţionar public, câştigând examenul. Ca atare, Potecă este angajat în prezent la Primăria comunei Ilia. Trebuie precizat că de ani buni, peste 10, prefecţii care s-au perindat pe funcţii nu au dat examen pentru postul respectiv, fiind detaşaţi de la primării, ca funcţionari publici, pentru că aşa prevede legea. De asemenea, Vasilică Potecă s-a autosuspendat din PNL, pentru că, tot legea precizează că prefecţii nu au voie să fie membri de partid. Deci, până aici, totul e în regulă.
Vasilică Potecă este propunerea, singura de altfel, a PNL Hunedoara pentru funcţia de prefect al judeţului. Potecă a deţinut funcţia de subprefect al judeţului între anii 2011 şi 2014. A mai fost şi director general adjunct al societăţii Apa Prod.
Cum spuneam, pe postul de subprefect revine Dorel Bretean, membru ALDE, în urma unei înţelegeri dintre cele două formaţiuni politice. Acesta a demisionat din funcţia de subprefect când ALDE a ieşit de la guvernare. Bretean a fost subprefect, în prima tură, între 2017 şi 2019.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. florin spune:

    Bravo nea Dorele, faci ce faci si tot in piciore cazi.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primăria Hunedoara este pregătită pentru iarnă

Şi în acest an, firma de salubritate a Primăriei Hunedoara, Salubprest, este pregătită pentru prima cădere de zăpadă. Iarna îşi...

Scandalul din Pro România Hunedoara, departe de a se stinge

Scandalul din Pro România Hunedoara este departe de a se fi terminat. Marius Sanfirişca (foto) a scris în urmă cu...

Apa Serv Valea Jiului are unul dintre cele mai moderne laboratoare de microbiologie

Investiţia realizată de operatorul de apă şi canal din Petroşani, Apa Serv Valea Jiului, respectă standardele naţionale şi internaţionale în...

Închide