Politica si administratie

Primăria Hunedoara a depus proiecte PNRR de 9,5 milioane euro pentru reabilitarea termică a 12 blocuri

Primăria Hunedoara a depus trei proiecte în valoare de 9,5 milioane de euro pentru eficientizarea energetică a 12 blocuri din municipiu, fondurile fiind solicitate prin Programul Naţio­nal de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Plafon epuizat în câteva ore
„Deşi ghidurile de în­tocmire a pro­iec­telor au fost lan­sate abia luni, 28 martie, e­chipa Di­recţiei Pro­­iecte cu Fi­nan­ţa­re Euro­peană din cadrul Pri­mă­riei Hunedoara a re­u­şit să în­toc­meas­că în­treaga do­cu­mentaţie necesară pen­tru a fi depusă astăzi (1 aprilie n.red.) încă din primele mi­nute ale perioadei de depunere. Procedura s-a desfăşurat on-line, iar unul dintre principalele criterii de acor­dare a finanţărilor este principiul primul venit – primul servit”, a declarat pr­i­marul localităţii, Dan Bobouţanu (medalion).
Primele două proiecte au o valoare cumulată de 7,5 milioane euro şi vi­zează 10 blocuri de pe bulevardul Mihai Viteazul şi din zona pietonală Corvin. Do­cumentaţiile au fost depuse în ca­drul axei de finanţare pentru care pla­fo­nul total pe judeţul Hunedoara este de 18,6 milioane de euro. Pla­fonul a fost epu­izat după câteva ore de la deschiderea sesiunii, însă, datorită rapidităţii cu care s-a lucrat, Pri­măria Hunedoara a reuşit să solicite 34,4 la sută din suma totală alo­cată acestuia, a preci­zat edilul local.
Cel de-al treilea proiect, în va­loare de 2 milioane de euro, a fost depus pe axa PNRR cu finanţare la nivel naţional, unde bugetul total este de aproximativ 230 de milioane de euro.
În prezent, în municipiul Hunedoara sunt în derulare două proiecte de efi­cientizare energetică în care sunt vi­zate 14 blocuri – turn, în valoare totală de peste 7 milioane de euro. Aceste pro­iecte au fost întocmite în perioada 2017 – 2018 şi sunt cofinanţate prin POR 2014 – 2020. (A. Năstase)

One thought on “Primăria Hunedoara a depus proiecte PNRR de 9,5 milioane euro pentru reabilitarea termică a 12 blocuri

  • Bravo!
    Dar piața când se igienizeaza și renovează?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura