Comunitate

Primăria din Răchitova, dotată din bani europeni nerambursabili

Magdalena Șerban

Pentru o administrație publică, par­tea hardware și cea software trebuie în mod obligatoriu să fie conforme cu vremurile actuale. Cu calculatoare vechi, servere supra­în­cărcate și soft depășit nu faci altceva decât să în­greunezi mun­ca angajaților și toto­dată să mă­
rești timpii de așteptare pentru ce­tățenii care vin la primărie. Con­du­cerea din Răchitova vrea ca în baza unei finanțări europene să re­gle­men­teze acest aspect. A accesat cu brio un proiect, iar acum urmează achiziția pentru dotare.

Era timpul!
„Întreaga ramură IT se dezvoltă cu o viteză covârșitoare, așa că trebuie să ținem pasul atât cât să nu ne afecteze bunul mers al lucrurilor. Suntem noi co­mună mică, dar nici chiar să ră­mânem codași la capitolul acesta. Am câștigat 30.000 de euro prin Grupul de Acțiune Locală – GAL Țara Hațegului – Ținutul Pădurenilor, vom avea și noi o con­tri­buție de 5000 de euro din bugetul pro­priu și în acest fel vom actualiza ne­ce­sarul din primărie. De la fax, im­pri­mantă, cal­culatoare, soft, etc…vom re­în­noi totul. O viteză bună la Internet și echi­pa­mente decente înseamnă mun­că fără nervi, stres și întârzieri. Nu poți să ții omul lângă tine și să-i spui că va primi adeverința cerută (de exemplu), dar s-a blocat cal­cu­la­to­rul sau serverul sau te miri ce mai apa­re. Acum, digi­ta­lizarea va trebui să fie implementată pe orice palier și cam în fiecare domeniu, mai ales dacă se lucrează cu diverse acte și documente, cum e cazul nostru. Datele trebuie in­ter­correlate, ceea ce duce la eficien­ti­zare și optimizare. Mă bucur că am fost eligibili și așteptăm să se facă achiziția ca apoi să intrăm în po­sesia com­po­nen­telor. E foarte bine când reușești să faci ceva din fonduri de la UE, deci din bani care vin. Am mai spus și altă dată și resubliniez faptul că orice axă se iveș­te și ne pretăm con­dițiilor stipulate, ne vom încerca no­ro­cul și o vom acce­sa”, a transmis pri­ma­rul din Răchitova, Liviu Simedron (foto).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura