Politica si administratie

IPJ Hunedoara are 2 aparate DrugTest în dotare

După accidentul teribil de la 2 Mai, acolo unde șoferul drogat Vlad Matei Pascu a spulberat mai mulți tineri, ucigând doi dintre ei și rănind alți trei, în spațiul public au fost mai multe comentarii cu privire la do­tarea Poliției Române cu aparate DrugTest.

În concediu
Asta, în condițiile în care, înainte de a comite tragicul eveniment, tânărul de bani gata a fost oprit de un echipaj de poliție, care l-a testat pentru alcool, nu și pentru dro­guri. Astfel au apărut tot felul de in­formații cu pri­vire la numărul de aparate de testare a șoferilor sub influența substanțelor psi­hoactive, dar și cu pri­vire la faptul că polițistul de la Constanța care ar fi avut pe mână aparatul era în concediu. Lucrul acesta va fi, con­form declarației mi­nistrului Cătălin Predoiu, clarificat de Corpul de Control care se află deja la Constanța.
Potrivit surselor STIRIPESURSE.RO, Poliția Română are în dotare 54 de aparate AquilaScan și 117 de aparate DrugTest, în total 171 de aparate. În perioada 2020-2022, la nivelul IGPR a fost semnat un acord-cadru pentru achiziționarea a 140 de aparate de depistare a drogurilor.
Au depus oferte operatorii care furnizează AquilaScan, pe de o parte, și DrugTest, alt operator. Poliția Română a respins oferta AquilaScan, care, deși avea un preț mai mic în comparație cu DrugTest, nu respectă spe­cificațiile tehnice. Re­pre­zen­tanții AquilaScan au de­pus contestație la CNSC, unde au câștigat. Însă nu s-au achiziționat astfel de aparate tocmai pentru ca existau discuții în spațiul public cu privire la unele erori ale acestui tip de aparat. La acest moment, IGPR are un acord-cadru pentru achiziționarea a 400 de aparate depistare droguri. Ter­menul de depunere al ofertelor este de 31 august.
La nivelul IPJ Hunedoara, potrivit comisarului șef Bogdan Nițu, sunt 2 analizoare de droguri, denumite co­mercial drugtest. Ele sunt mobile, arată purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara și se ia probă din salivă pentru a vedea dacă persoana tes­tată s-a drogat sau nu. Cele 2 aparate drugtest sunt marca AquilaScan. (A.Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura