Primãria Deva şterge amenzile mici

05 Primaria Deva (1)Volodia Macovei

Astăzi, Consiliul Local Deva decide anularea creanţelor fiscale constând în amenzi contravenţionale mai mici de 40 de lei, existente în sold la data de 31 decembrie 2013.
Aşadar, devenii care nu şi-au plătit amenzi contravenţionale de până la 40 de lei, până la sfârşitul anului trecut, au scăpat: Primăria le şterge datoria. În această situaţie sunt, conform datelor oficiale, 108 persoane, care au amenzi contravenţionale neplătite chiar şi din 2002, valorile acestora fiind între 5 şi 40 de lei. În total, municipalitatea deveană renunţă la încasarea a 3.204 lei.
În expunerea de motive, semnată de primarul Petru Mărginean, se arată că „anularea acestor obligaţii restante se justifică prin raportare la situaţiile în care cheltuielile de executare – exclusiv cele privind comunicarea prin poştă, sunt mai mari decât creanţele fiscale supuse executării silite, iar cheltuielile generate de comunicarea somaţiei şi a adresei de înfiinţare a popririi fiind suportate de organul fiscal”. De asemenea, executarea silită a contribuabililor care au restanţe la bugetul local presupune, pe lângă cheltuielile avansate deja, şi o serie de cheltuieli materiale, de personal, precum şi cheltuieli poştale efectuate în vederea comunicării actelor administrativ-fiscale emise în vederea aplicării procedurilor de executare silită care depăşesc valoarea de 40 lei”.

One thought on “Primãria Deva şterge amenzile mici

  • 16 aprilie 2014 la 16:57
    Permalink

    Foarte interesant super Primaria Deva , aici in Timisoara avem un Primar afemeiat si prost pe deasupra preocupat numai cu ce ii aduce lui castig nu se gandeste deloc la oameni. Dezvoltati putin zina facetimlocuri de munca poate poate nu vom mai fi obligati sa traim in orase mari numai pentru un job fara sa putem spune ca suntem acasa! Felicitari voua Primaria Deva tot asa inainte si poate aduceti tinerii inapoi !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare