Primăria Deva îşi reia activitatea

18 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Încet, încet, angajaţii Primăriei Deva revin la lucru, după ce pentru câteva zile, instituţia a fost închisă. Asta, deoarece primarul şi administratorul public al municipiului sunt la Timişoara, cu coronavirus.

S-a efectuat dezinfecţie peste tot
Ieri, activitatea Primăriei municipiului Deva a fost reluată, la sediul principal din Piaţa Unirii, angajaţii fiind chemaţi la lucru cu excepţia celor care se află în izolare voluntară la domiciliu şi care au fost testaţi pentru infectarea cu virusul COVID-19.
Decizia a fost luată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU), care a precizat că activitatea Primăriei Deva poate fi reluată în condiţii sanitare de siguranţă după ce spaţiul a fost dezinfectat.
„Angajaţii Primăriei municipiului Deva îşi vor relua programul normal, cu excepţia celor care se află în prezent în izolare voluntară la domiciliu, începând cu data de 14 martie, şi care au fost testaţi epidemiologic pentru infectarea cu virusul COVID-19. Ca urmare a acţiunii de dezinfecţie executate, activitatea Primăriei Municipiului Deva din Piaţa Unirii, nr. 4 se poate relua în condiţii sanitare de siguranţă“, se arată în documentul citat.

Cu măşti de protecţie şi mănuşi
Personalul din cadrul administraţiei locale va primi măşti de protecţie şi mănuşi, pentru ca interacţionarea cu publicul să se facă în condiţii de siguranţă.
Activitatea Primăriei Deva a fost oprită, de luni, după ce aproximativ 60 de angajaţi ai instituţiei au intrat în izolare voluntară la domiciliu pentru că au avut un contact direct cu primarul municipiului, Florin Oancea, şi cu administratorul public Adrian David, depistaţi pozitiv la infecţia cu COVID-19. Potrivit deciziei CLSU, angajaţii Primăriei Deva care sunt izolaţi la domiciliu vor fi testaţi pentru coronavirus.
Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, administratorul public al oraşului, Adrian David, şi deputatul liberal Lucian Heiuş au fost depistaţi pozitiv la infecţia cu virusul COVID-19, ei încă aflându-se internaţi la spitalul de boli infecţioase din Timişoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Canotaj. Loturile de seniori se află în pregătire pentru Olimpiadă

Sportivii din lotul naţional de canotaj nu şi-au întrerupt antrenamentele. Se pregătesc intens pentru Olimpiadă într-o bază închisă în care...

Triatlon. Francezul Felix Duchampt a primit cetăţenia română

Triatlonistul francez Felix Duchampt (foto) este proaspăt cetăţean român şi de acum va putea reprezenta România în competiţiile internaţionale. Ocupant...

Tenis de câmp. Roland Garros se mută în septembrie

Organizatorii turneului de tenis de la Roland Garros au stabilit unilateral că această competiţie a fost reprogramată pentru intervalul 20...

Închide