Primãria Deva înmulţeşte containerele subterane

28 aprilie 2016 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Oana Mihnea

Ieri, Consiliul local Deva a aprobat studiul de fezabilitate pentru construirea unor platforme subterane de colectare selectivă a gunoiului. Investiţia vine în completarea celei începute de operatorul de salubritate, cu scopul de a implementa acest concept în tot municipiul.
Noile containere subterane vor fi amplasate în opt locuri din oraş, acolo unde în prezent există containere supraterane. Cele opt  zone sunt: strada Liliacului (lângă punctul termic), Aleea Păcii (lângă Poştă), strada Zamfirescu (lângă librărie), Aleea Romanilor, în cartierul Micro 15 (lângă Piaţa Cioclovina), pe Aleea Teilor (aproape de magazinul MAXXA), pe Aleea Armatei (lângă gardul unităţii militare) şi pe Aleea Muncii (lângă ITM). Valoarea estimată a lucrărilor ajunge la 539.953,86 lei, cu finanţare de la bugetul local.
Mai exact, din punct de vedere tehnic, se va construi o cuvă de beton subterană în care vor fi introduse patru containere de 1.100 litri. Golirea containerelor se va face printr-un mecanism hidraulic plasat pe platformă. Din momentul când va fi dat ordinul de începere al lucrărilor, va dura aproximativ opt săptămâni până la finalizare. Decizia luată de Primăria Deva nu va afecta în nici un fel proiectul judeţean de gestionare a deşeurilor, întrucât operatorului care va deservi zona în urma licitaţiei, îi va fi pus la dispoziţie distribuitorul pentru golirea containerelor, un mecanism care se montează foarte uşor pe orice maşină.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Manuel Sanchez Pardo spune:

  Platforme care urmeaza sa se puna in Deva sunt platformele nostre Plagiate de catre Euriteh Oradea,
  Institutiile statului sunt anuntate despre acest Furt intelectual,
  Scrisoarea trimisa si dlui Primar

  Stimate domnule Primar Petre Marginean,

  Avocatul nostru din Bucuresti dl Gheorghe Gheorghiu a prezentat la OSIM Bucuresti cererea de anulare a modelului de utilitate pentru platformele subterane car ne-au fost plágiate de catre firma Sc Euriteh Srl Oradea, in cerere este demonstrat clar ca Sc Euriteh Srl a intrat in posesia planurilor platformelor noastre cand am inceput colaborarea sa instralam platformele subterane in Orasul Targu Jiu si Mangalia, odata de ce a avut planurile ne-a lasat pe dinafara si a plagiat platformele noastre, care este o infracțiune clară de furt intelectual si concurență neloială.

  Acest tip de practică este ceea ce face mai mult rău economiei României, deoarece creează neîncrederea companiilor care sunt interesate să investească în Romania, dar legea este clară, OSIM va anula acest model de plagiat de Sc Euriteh Srl, care in final o sa ne plateasca daune-interese.

  In luna Aprilie am fost in Deva si am informatii ca dumneavoastra ati semnat un contract cu Sc Euriteh Srl pentru a instala platformele noastrea in orasul Deva,
  Prin intermediul acestei scrisori dumneavoastra sunteți avertizat cu privire la consecințele pe care decizia dumneavoastra le poate provoca, pe dumneavoastra vreau sa va informez ca din acest moment orice platforma subterana, sistemul nostru care se va instala in Deva aceasta va fi sigilata imediat, In Spania exista un asemenea precedent in Orasul Torevieja unde sistemele mele de platformele subterane le-am sigilat, iar primaria un le poate folosi.

  Reprezentantul nostru in Romania are delegarea din partea nostra si poate sa ofere Platforme Subterane la un pret mult mai accesibil si o calitatea superioara fata de modelul plagiat de Sc Euriteh Srl.
  Sper in bunul simt al dumneavoastra si sa va ganditi bine in ceea ce urmeaza sa faceti, altfel o sa ma vad nevoit sa vin la Deva și să acționez în conformitate cu prevederile legii.

  Ma pun la dispozitia dumneavoastra, impreuna cu reprezentantul nostru in Romania in vederea unei intelegeri amiabila.

  Cu deosebit respect ¡

  Ing Manuel Sanchez Pardo
  Administrator

  Sc Tecnica de Contenedores Soterraneos Sl
  cod fiscal C.I.F.ES B70111620
  fabrica cu sediul in C/Paraguay, hala 14, 15008 Meicende A Coruna, Spania,
  web. www.teconsub.com
  email. [email protected]
  mob. +34 639 833 171
  fix. + 34 928 091 481

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cine candideazã la fotoliul de primar în oraşele judeţului?

Pentru funcţiile de primari, în cele şapte oraşe ale judeţului, s-au înscris atât candidaţi aparţinând formaţiunilor politice, cât şi independenţi.

Încă doi Cetăţeni de Onoare ai municipiului Deva

Ieri, administraţia locală Deva a oferit două titluri de „Cetăţean de Onoare“ al municipiului. Unul i-a revenit directorului Şcolii Gimnaziale...

Gura lumii 29.06.2016

Diferenţele de opinii dintre jucători, arbitri, antrenori, oficiali şi conducători de cluburi au ca efect de multe ori inflamarea spiritelor...

Închide