Primăria Deva închiriază fostul sediu al Universităţii Ecologice din centrul municipiului

Consilierii locali ai Devei au aprobat în şedinţa de ieri un proiect de hotărâre prin care Primăria Deva va închiria clădirea în care a funcţionat Universitatea Ecologică, de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr.16.
Contractul dintre proprietarul actual al imobilului (SC Everest Real Estate Development SRL) şi primărie va fi încheiat pe o perioadă de 10 ani, pentru o chirie lunară de circa 7.700 de euro.
Facilitarea accesului pentru persoanele cu dizabilităţi
Nu toţi consilierii locali au fost de acord cu acest proiect de hotărâre, 14 au votat „pentru” (5 PNL, 6 PSRO, 2 PSD, 1 ALDE), trei „împotrivă” (1 ALDE, 2 UDMR), iar patru de la PSD s-au abţinut, în final proiectul fiind aprobat cu majoritate de voturi.
Suprafaţa imobilului închiriat este de 967 metri pătraţi, situată la parterul clădirii. În expunerea de motive a proiectului se arată că în această clădire vor fi mutate birourile Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale. De asemenea, vor fi înfiinţate ghişee ale altor direcţii din primărie, precum Direcţia Publică Locală de Evidenţă a Persoanelor şi Stare Civilă (DPLEPSC). Mutarea anumitor activităţi ale DPLEPSC în spaţiul închiriat a fost necesară, deoarece actualul sediu al direcţiei este situat la etajul I al altui imobil, ceea ce îngreunează accesul persoanelor cu dizabilităţi motorii, încălcându-le drepturile legale. În funcţie de spaţiul care va rămâne neocupat, autorităţile publice locale au în plan să mute şi alte servicii ale primăriei în fostul sediu al Universităţii Ecologice. „Avem în plan să mutăm şi Serviciul de Urbanism în această clădire, încât să decongestionăm activitatea instituţiei. Dar în acelaşi timp să punem aceste trei servicii ale primăriei la îndemâna oamenilor. În acelaşi timp, avem în plan să aducem în primărie Direcţia de Dezvoltare şi Fonduri Europene şi să o cumulăm cu Direcţia Tehnică, să lucreze împreună, deoarece au proiecte comune”, a declarat Răzvan Mareş, viceprimarul Devei.
La rândul său, primarul Ovidiu Moş a subliniat că prin mutarea acestor birouri în noul sediu se va rezolva o problemă acută cu care se confruntă Primăria Deva, cea a lipsei spaţiului pentru desfăşurarea normală a activităţilor, dar şi cea a accesului la serviciile primăriei a persoanelor cu dizabilităţi motorii. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Investiţii de un million de euro la spitalul din Orăştie

Unul dintre primarii hunedoreni campion la proiecte câştigate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2017-2020 (PNDL) este edilul-şef din Orăştie,...

Bulina albă 31.10.2017

  Mihai Irimie, primarul comunei Şoimuş Pentru că a reuşit să finalizeze, cu toate problemele avute pe parcursul derulării lucrărilor,

Bulina neagră 31.10.2017

Iozsef Kovacs, cetăţean din Vulcan

Închide