ActualitateFlash

Primăria Deva, dată în judecată pentru apa de ploaie

Livia Botici

Peste 2,5 milioane de lei este suma pe care Primăria Deva o are de plătit către SC Apa Prod, pentru apa de ploaie care a curs peste municipiu în ultimii doi ani. Deşi pare o glumă, totul este cât se poate de real, iar pentru a-şi recupera banii, societatea a şi dat în judecată primăria, întrucât facturile încep să se prescrie şi există riscul ca banii să nu mai poată fi recuperaţi.

Nu este singura cu datorii
Apa de ploaie, sau apa pluvială, după cum i se spune în termeni tehnici, costă foarte mult. Potrivit reprezentanţilor SC Apa Prod SA Deva, modalitatea prin care se calculează valoarea unei facturi diferă în funcţie de cantitatea de precipitaţii care cade într-o lună de zile. „Noi am semnat un contract cu fiecare primărie, pentru că apa pluvială se scurge în canalele SC Apa Prod SA, şi este transportată tot de instalaţiile noastre. De aceea, în fiecare lună, primim un buletin meteo, din partea Institutului Naţional de Meteorologie, care ne spune cu exactitate cantitatea de precipitaţii care a fost înregistrată în fiecare localitate, în luna precedentă. Se realizează calcule şi se facturează. Nu facem decât să facturăm un serviciu pe care îl efectuăm, întrucât localităţile se folosesc de canalele de colectare. Cu toate acestea, foarte puţine administraţii locale îşi  plătesc dările către noi. Pe primul loc în top se află Primăria Deva, care are o datorie, cu tot cu penalităţi, de 2.500.000 de lei, iar facturile pentru apa pluvială nu au mai fost plătite din luna ianuarie 2008. Cu toate că Primăria Deva este acţionarul nostru, am fost nevoiţi să o dăm în judecată luna trecută, întrucât facturile încep să se prescrie şi trebuie să ne recuperăm banii. De asemenea, tot în topul datornicilor se află şi Primăria Hunedoara, care are datorii de peste 1.000.000 de lei, neachitate din anul 2007”, a declarat Zamfir Blendea, directorul economic al SC Apa Prod SA Deva.

„Să cureţe canalele şi plătim”
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, pentru a explica de ce municipalitatea nu a plătit apa de ploaie, viceprimarul Devei, Marcel Morar, spune că SC Apa Prod SA ar trebuie să ofere servicii de calitate pentru cetăţeni şi apoi să-i arate cu degetul pe cei care nu-şi plătesc facturile. „Apa de ploaie trebuie să se scurgă în canale, iar apoi, de aici, să fie dusă mai departe. Din păcate pentru noi, acest lucru nu se întâmplă, iar cetăţenii municipiului Deva sunt mereu afectaţi de apa de pe străzi, deoarece canalele sunt înfundate iar apa bălteşte în mijlocul drumului. Aşa ceva nu este posibil! Ei au obligaţia să-şi cureţe canalele, pentru ca apa să se scurgă. Să facă acest lucru, iar apoi, primăria va plăti factura”, a declarat Marcel Morar, viceprimarul Devei. Referitor la facturile pe care le are de achitat şi Primăria Hunedoara, consilierul primarului susţine că restanţele respective sunt de pe vremea fostei administraţii şi încă nu s-a ajuns cu plata la zi.

One thought on “Primăria Deva, dată în judecată pentru apa de ploaie

  • Referitor la afirmatia consilierului primarului municipiului Hunedoara , din ultima fraza a articolului , vreau sa precizez urmatoarele : din protocolul de predare- primire incheiat in 17.06.2008 la fine de mandat , rezulta o datorie totala a Primariei Hunedoatra catre SC APA PROD SA de 213.401 ron ( din care 89725 Ron la unitatile de invatamant si 123676 ron la celelalte institutii din subordinea primariei ) . Din articol constatam ca astazi , dupa doi ani si doua luni din mandatul actualei conduceri a Primariei Hunedoara , datoria numai in ceea ce priveste apa pluviala ( si nu ,, fluviala ” cum spune d-nul Hada ) este de 4 ori mai mare ( peste 1.000.000 Ron ) decat ceea ce am inregistrat eu in patru ani de mandat . Deci , d-na Monica Rada sau d-le Puiu Radu , stiu ca pentru voi matematica este limba straina , dar aveti macar bunul simt de a va recunoaste deschis neputinta si nepriceperea si nu mai incercati si acum , dupa mai bine de jumatate de mandat sa dati vina tot pe ,, greaua mostenire ” …

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura