FlashSport

Futsalul renaşte din propria cenuşă

Ciprian Marinuţ

Federaţia Română de Fotbal a înregistrat şi aprobat, ieri, actele de re-afiliere şi înscriere în campionatul ligii secunde de futsal a echipei Dava Deva. Noua grupare va reuni, cu sprijinul financiar al unui om de afaceri devean, „elementele locale” din fostele echipe FC CIP Deva, Olimpic Simeria, Quasar Deva şi vechea Dava Deva.

Învinşi de criză
Futsalul, cel mai popular şi de succes joc de echipă din judeţul Hunedoara, în ultimii cinci – şase ani, a „ars” ca un foc de paie, iar toate cele patru echipe hunedorene s-au prăbuşit din cauza crizei financiare. Multipla campioană FC CIP Deva, ambiţioasa Olimpic Simeria şi frumoasele Quasar şi Dava Deva s-au retras din activitate la începutul acestui an, pentru că nu mai aveau bani. Iar practicanţii şi iubitorii hunedoreni ai acestui dinamic şi spectaculos sport au rămas fără adrenalina şi senzaţiile tari oferite de aceste echipe.

Un nou început
Arbitrul devean de Liga I, Edy Kovacs, cel care a avut un rol important şi la „naşterea” FC CIP, în 2004, nu s-a împăcat însă cu dispariţia futsalului hunedorean. Kovacs s-a dat de mai multe ori peste cap şi a reuşit să convingă un om de afaceri devean să investească în renaşterea futsalului în judeţ. „Futsalul a avut un succes enorm în judeţ şi era păcat să dispară complet. Am reuşit să îl determin pe un om de afaceri devean să investească în acest sport, pentru că pe plan local, există suficiente valori ale futsalului. În plus, din acest an, FRF ajută echipele mici, suportând o parte din costurile de deplasare, cazare şi masă”, a spus Edy Kovacs, care a precizat că investitorul preferă să rămână pentru moment în anonimat.

Pariază pe elementele locale
Odată asigurat bugetul, celelalte demersuri pentru crearea unei noi echipe au mers ca pe roate şi formaţia a fost înscrisă, ieri, în campionatul Ligii a II-a. Noua echipă va activa, pentru început, pe actele celor de la Dava Deva şi va apela la jucători şi antrenori hunedoreni de la FC CIP, Olimpic sau Quasar. „Nu mai era timp să înfiinţăm un nou club, aşa că am apelat la cei de la Dava Deva, care au fost de acord să pornim activitatea pe actele clubului lor. Pentru banca tehnică şi pentru lotul de jucători, am început deja discuţii cu tehnicienii şi jucătorii localnici care au activat la cele patru echipe hunedorene dispărute la începutul anului”, a precizat Edy Kovacs. Primul contactat pentru postul de antrenor a fost Karoly Gaşpari, triplu campion naţional cu FC CIP Deva. „Sunt interesat de acest proiect, pentru că ar fi minunat să avem iar o echipă de futsal în judeţ”, a spus Gaşpari. Pe lista pentru formarea lotului de jucători se află Vlad Iancu (ex – FC CIP), Ionuţ Florea (ex-Quasar), Adrian Moţ, Bogdan Buta, Alin Paul şi George Ţiglar (toţi ex-Olimpic) şi alţi jucători localnici ce au activat la fostele echipe de futsal hunedorene. Campionatul ligii secunde de futsal va alinia la start şase echipe şi se va desfăşura sub formă de turnee, unul dintre acestea urmând să aibă loc la Deva în luna decembrie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura