Primari amendaţi

28 ianuarie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Nicoleta Popa

Opt primari, viceprimari şi secretari din judeţul Hunedoara au fost amendaţi, deoarece nu au urmat cursurile pentru pregătirea în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Este vorba de edilii şefi din Lupeni, Călan, Geoagiu, Balşa, Beriu, viceprimarul şi secretarul din Călan, şi secretarul din Lupeni, care au fost amendaţi cu 25 de lei fiecare, pentru că au refuzat să participe la aceste cursuri. Totodată, 96 de primari, viceprimari şi secretari din judeţul Hunedoara au lipsit motivat de la aceste instructaje, deoarece seriile din care făceau parte au fost reprogramate din cauza alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale. Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au precizat că aceste cursuri sunt obligatorii, deoarece într-o situaţie de urgenţă, comitetele locale sunt cele care trebuie să intervină primele. Din cei 207 de membri ai administraţiei publice locale hunedorene, doar 103 au dat curs solicitării de a spune „prezent” la cursurile organizate la Centrul Zonal de Protecţie Civilă Cluj.

Implicare slabă a Comitetelor Locale
Potrivit locotenentului Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, în timpul inundaţiilor de la începutul acestui an, au existat disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte operativitatea comitetelor locale. Astfel, conducerile unor primării nu şi-au asigurat stocurile de materiale şi mijloacele de apărare împotriva inundaţiilor sau a gheţurilor, fie rapoartele operative au fost trimise incomplete sau cu întârziere. S-a constatat, de asemenea, o slabă implicare a unor comitete locale şi a cetăţenilor din zonele afectate pe timpul producerii unor situaţii de urgenţă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Salvat de la îngheţ de poliţiştii TF

Un om al străzii a fost găsit de poliţiştii de la Transporturi Feroviare Simeria într-una dintre anexele clădirii Poliţiei TF....

Aberaţii referendare

„Referendar” vine de la referendum. Asta, ca să fie clar. Am auzit ieri la televizor un lider politic pe care...

La Brănişca se alege un nou viceprimar

Nici la Brănişca lucrurile nu au stat mai bine, în 2009, la capitolul interesului arătat de consilierii locali pentru mai...

Închide