Actualitate

Primari amendaţi

Nicoleta Popa

Opt primari, viceprimari şi secretari din judeţul Hunedoara au fost amendaţi, deoarece nu au urmat cursurile pentru pregătirea în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Este vorba de edilii şefi din Lupeni, Călan, Geoagiu, Balşa, Beriu, viceprimarul şi secretarul din Călan, şi secretarul din Lupeni, care au fost amendaţi cu 25 de lei fiecare, pentru că au refuzat să participe la aceste cursuri. Totodată, 96 de primari, viceprimari şi secretari din judeţul Hunedoara au lipsit motivat de la aceste instructaje, deoarece seriile din care făceau parte au fost reprogramate din cauza alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale. Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au precizat că aceste cursuri sunt obligatorii, deoarece într-o situaţie de urgenţă, comitetele locale sunt cele care trebuie să intervină primele. Din cei 207 de membri ai administraţiei publice locale hunedorene, doar 103 au dat curs solicitării de a spune „prezent” la cursurile organizate la Centrul Zonal de Protecţie Civilă Cluj.

Implicare slabă a Comitetelor Locale
Potrivit locotenentului Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, în timpul inundaţiilor de la începutul acestui an, au existat disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte operativitatea comitetelor locale. Astfel, conducerile unor primării nu şi-au asigurat stocurile de materiale şi mijloacele de apărare împotriva inundaţiilor sau a gheţurilor, fie rapoartele operative au fost trimise incomplete sau cu întârziere. S-a constatat, de asemenea, o slabă implicare a unor comitete locale şi a cetăţenilor din zonele afectate pe timpul producerii unor situaţii de urgenţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura