Sport

Prima victorie la Campionatul Mondial de handbal

Naţionala feminină de handbal a României a debutat cu o victorie obținută destul de ușor, 39-11 (20-3) cu Iranul, la Castello, în Grupa C a Campionatului Mondial din Spania.

 

Fără două jucătoare

Deși a jucat în compania unei formaţii modeste, de fapt o debutantă la Campionatul Mondial, echipa României a tratat multe faze cu superficialitate, ratând din situaţii de unu la unu cu portarul. După ce au preluat conducerea pe tabela de scor, fetele noastre au jucat prea relaxate şi au fost surprinse de adversare de mai multe ori, astfel că formaţia Iranului a ajuns la 11 goluri marcate.

Oana Borş a marcat primul gol la naţională, însă s-a accidentat grav la genunchiul drept, părăsind terenul pe targă,  astfel că ea nu va mai continua participarea la această competiție. De altfel, naționala noastră nu poate conta la acest campionat pe două jucătoare de bază, Cristina Neagu şi Eliza Buceschi.

Pentru România au marcat Elena-Nicoleta Dincă 6 goluri, Cristina Laslo 6, Dana-Andreea Rotaru 5, Lorena-Gabriela Ostase 3, Laura Moisă 3, Alina Ilie 3, Alexandra Dindiligan 3, Bianca-Maria Bazaliu 2, Crina-Elena Pintea 2, Alexandra-Georgiana Subţirică-Iovănescu 2, Bianca Elena Harabagiu 2, Mădălina Zamfirescu 1, Oana-Doina Borş 1.

În celălalt meci al grupei, Norvegia a învins Kazahstanul cu 46-18.

Menționăm că primele două clasate în fiecare grupă se califică în următoarea manșă a Campionatului Mondial din Spania.

România este singura echipă prezentă la toate cele 25 de ediţii ale Campionatului Mondial, iar la precedenta ediţie, în 2019, la competiția din Japonia, tricolorele s-au clasat pe locul 12.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura