Actualitate

Prima turbină a noii termocentrale pe gaz Mass Mintia a fost prezentată oficial. Președintele Laurențiu Nistor: Acest proiect marchează un nou început pentru Mintia, un loc cu o istorie bogată în domeniul energetic

Compania Mass Global Energy Rom, cea care a cumpărat fosta termocentrală pe căr­bune de la Mintia, a prezentat, ieri, prima turbină pe gaz metan pe care o va instala în noua centrală de producere a energiei electrice.

Integral privată
Investiţia totală în noua termocentrală pe gaz metan se ridică la 1,25 miliarde de euro şi este integral privată, directorul general al companiei Mass Global Energy Rom, Shadi Abulkhair, apreciind că sosirea noii turbine reprezintă primul pas pentru demararea construcţiei centralei Mass Mintia, care va contribui la dezvoltarea economiei şi atra­gerea de investiţii în România. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa vicepremierului Marian Neacşu, a europarlamentarului Mihai Tudose, a ministrului Familiei, Natalia Intotero, a preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a prefectului Florina Doris Visirin şi altor oficialităţi. „Sun­tem convinşi că, împreună cu instituţiile statului român, vom putea respecta ter­menele la care ne-am angajat, până la sfâr­şitul anului 2026, şi vom promova resursele României şi vom demonstra că Mass Global Energy este un partener calificat, aducând plus valoare în ceea ce priveşte producerea de energie electrică din resurse verzi, prie­tenoase cu mediul. Ceea ce ne deosebeşte investiţia nu este doar suma investită, care este de aproximativ un miliard două sute cincizeci de milioane de euro, ci şi viteza de execuţie şi selecţia tipului de turbină”, a spus directorul general al companiei, Shadi Abulkhair.

„Angajament economic și ecologic”
„Noua centrală electrică de la Mintia re­pre­zintă o etapă crucială în drumul nostru spre o economie durabilă și prosperă. Prin utilizarea tehnologiilor moderne și eficiente, județul Hunedoara va asigura o producție de ener­gie consistentă, contribuind astfel la în­de­plinirea angajamentelor României în dome­niul protecției mediului. Această centrală nu este doar o investiție în infrastructură, ci și un angajament față de viitorul nostru economic și ecologic.
Prezența domnului viceprim-ministru Marian Neacșu la acest eveniment este o do­vadă clară a sprijinului și angajamentului Gu­ver­nului României față de dezvoltarea re­gională și de modernizarea infrastructurii ener­getice a țării noastre. Acest proiect marchează un nou început pentru Mintia, un loc cu o istorie bogată în domeniul energetic, unde personal mi-am început activitatea profesională în anul 1969. Este emoționant să văd cum acest loc, odată cunoscut pentru fosta termocentrală Mintia, STEAUA MUREȘULUI, renaște prin această investiție deosebită. Le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect – de la echipele de ingineri și muncitori, până la autoritățile locale și naționale, și bineînțeles, partenerilor noștri de la Mass Global Energy Rom SRL. Consiliul Județean Hunedoara va sprijini în continuarea implementarea cu succes a proiectului care a devenit unul comun. Este o investiție privată, dar numai prin cooperare și colaborare instituțională putem garanta reușita, adică punerea în funcțiune a cen­tralei conform angajamentelor asumate”, a spus Laurențiu Nistor, președintele Con­si­liu­lui Județean Hunedoara.
A doua turbină pentru centrala de la Mintia va ajunge pe amplasamentul termocentralei în luna septembrie 2024. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura