Actualitate

Prima trădare a lui Gherasim în CL Petroşani

Carmen Cosman

Consilierul local PDL Paul Gherasim (foto) a trădat, ieri, formaţiunea politică din care face parte şi s-a abţinut la votul privind contractarea unui împrumut bancar pentru realizarea unui proiect de investiţii. Votul lui a fost definitoriu, iar proiectul a picat. PDL are o majoritate fragilă în CL Petroşani, aşa că fiecare vot este extrem de important. Şi pentru adoptarea proiectului de contractare a creditului bancar era nevoie de 10 voturi. Teoretic, PDL nu ar fi trebuit să aibă nici o problemă, chiar dacă opoziţia s-a opus. Practic, Paul Gherasim le-a încurcat planurile.

Creditele bancare, o soluţie ca să te dezvolţi

Ca să poată implementa mai multe proiecte de investiţii, unele aflate deja în derulare, Primăria municipiului Petroşani a dorit să acceseze un credit în valoare de 14,5 milioane de lei. Banii urmau să fie contractaţi de la o bancă, stabilită prin licitaţie, cu o perioadă de rambursare de minimum 15 ani şi maximum 20 de ani. Suma împrumutată urma să fie utilizată pentru diferite lucrări de investiţii, cum ar fi reabilitarea străzii Aviatorilor, Independenţei (din cartierul Aeroport) sau pentru contribuţia administraţiei publice la programele cu finanţare europeană aflate în derulare. Viceprimarul municipiului Petroşani, Claudiu Cornea, la fel ca şi alţi consilieri PDL, a explicat că banii vor fi folosiţi pentru modernizarea oraşului, iar toate localităţile mari s-au dezvoltat cu ajutorul unor astfel de credite bancare.

Consilierii din opoziţie s-au opus, însă, categoric, considerând că suma este foarte mare şi nu există suficientă transparenţă, pentru că în proiect se preciza că disponibilul financiar va putea fi redirecţionat pentru alte obiective de investiţii, stabilite ulterior. În timp ce reprezentanţii PSD au cerut amânare astfel încât proiectul să fie supus dezbaterii publice. Liberalii au solicitat clarificarea unor probleme. Amendamentele social-democraţilor şi ale reprezentanţilor PNL nu au trecut la vot, dar nici proiectul privind contractarea creditului nu a fost aprobat. Opoziţia a votat împotriva proiectului, iar Paul Gherasim (PDL) s-a abţinut.

Gherasim susţine că votul său a fost generat de discuţiile pe care le-a avut cu cetăţenii din cartierul Aeroport, acolo unde locuieşte şi el. „Majoritatea proiectelor sunt pentru centrul municipiului Petroşani, iar cele pentru cartierul Aeroport sunt doar praf în ochi. Aşa că, nu pot să îndatorez cetăţenii din această zonă”, a motivat consilierul PDL.

Pe de altă parte, Paul Gherasim joacă, de o perioadă la două capete. Deşi este încă membru al PDL, poartă negocieri să treacă la PSD şi deja, a demisionat din funcţiile politice de conducere pe care le avea la democrat liberali.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura