Monica Iacob Ridzi rămâne internată la Spitalul Universitar

1 decembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Carmen Cosman

Deputatul PDL Monica Iacob Ridzi (foto) este în continuare internată la Spitalul Universitar Bucureşti, iar starea ei de sănătate este staţionară. Medicii spun că fostul ministru al Tineretului şi Sportului suferă de o afecţiune a măduvei osoase, peste care s-a suprapus o infecţie şi nu ştiu cât va mai dura perioada de spitalizare.

Boala s-a agravat

Monica Iacob-Ridzi este internată, de vineri, la Secţia Hematologie a Spitalului Universitar Bucureşti şi i se administrează perfuzii. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, dr. Bogdan Popescu, a declarat că Monica Iacob Ridzi suferă de o afecţiune la măduva osoasă, care nu sintetizează celulele sângelui, iar medicii fac eforturi să scape de episodul infecţios.

Deputata PDL suferea de această boală de mai mult timp, însă în ultima perioadă, starea ei de sănătate s-a agravat şi a necesitat internarea de urgenţă. Deocamdată, medicii nu ştiu cât va mai sta internată şi spun că perioada de spitalizare este condiţionată de modul în care reacţionează organismul acesteia la terapia administrată.

Sindromul mielodisplazic, afecţiunea de care ar suferi Monica Iacob – Ridzi, este cunoscut drept o tulburare preleucemică, iar transplantul de măduvă este singurul tratament care îi asigură pacientului o şansă reală de vindecare, după cum spun specialiştii. Un posibil donator, în cazul în care se va ajunge la această situaţie, este chiar băieţelul ei, Carol Andrei, născut în luna aprilie a acestui an, la o clinică din Viena.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Marius Omotă, primarul comunei Ilia

Bulina neagră

Dumitru Răscolean, preşedintele PSD Petrila

Alegeri în România (şi în Colegiul Haţeg)

Cum sunt, în acest moment, alegerile din România – şi prin extensie cele din Colegiul III Ţara Haţegului, Călan şi...

Închide