Prima reuşită a lui Băsescu: a distrus Senatul…!

Cred că este momentul să marchez ceea ce eu cred că este prima reuşită a mandatului de preşedinte a lui Traian Băsescu – a distrus Senatul! Însoţit, ca de obicei, de râsul robotic al lui Stolojan şi de cel încremenit pe figura de prim-premier demis a lui Emil Boc, Băsescu şi-a clamat victoria în cel mai curat stil Peron sau Lukaşenko – arătând cum conduce el ţara cu poporul.
Suntem o ţară insuficient respectată, pentru că nu ştim să ne respectăm. Nu a trecut bine suta de ani de când avem un Parlament modern, în timp ce englezii au aceleaşi structuri bicamerale din 1215. Magna Carta Libertatum (sau Marea Cartă a Libertăţilor) este documentul emis în 1215 în Anglia, în timpul domniei regelui Ioan Fără De Ţară. Prin această Cartă se urmărea îngrădirea puterii regelui şi, prin aceasta, eliminarea abuzurilor comise de monarh sau de reprezentanţii săi, precum şi garantarea unui număr de drepturi pentru toţi cetăţenii.
La noi, în România, nu se produc abuzuri, aşa că ne permitem aventurile unui preşedinte, căruia nu de democraţie şi popor îi pasă, ci de cei care nu-l iubesc. Acest preşedinte profită la modul grobian de confuzia din rândul maselor, atât de dragi oricărui autocrat. Sau nu de confuzie – de totala lipsă de informare. Dacă ne uităm la structura celor prezenţi la vot, vedem că marea majoritate au fost cu studii de maximum opt clase! Bravo lor! Tot ca de obicei, cei sătui au fost cei cu studii superioare, veniţi în cel mai mic procent la vot. Concluzia – cei care înţeleg ce se petrece nu votează. Studenţii din Bucureşti, de exemplu, au avut parte de cozi de sute de persoane la secţiile speciale, aşa că nu au putut vota, pendulând bezmetic între Gara de Nord, Facultatea de Drept şi alte secţii speciale, apropiate de complexul studenţesc Regie. Ce-i drept, s-a votat în prostie în zonele limitrofe Bucureştiului şi în aceeaşi Gară de Nord, turismul electoral cu trenul fiind greu de dovedit. Ca de obicei, nu cei cu studii superioare au votat aşa. Ce-i drept, ei sunt şi cei mai ignoraţi de către politicieni, care caută mereu metode pentru mase, socotindu-i pe intelectuali prea usciţi. Uite că, rezultatele nu întârzie să apară şi cei care ar fi putut schimba soarta votului au stat acasă.
Jignit în repetate rânduri de Băsescu şi ai săi, care mă acuză pe mine, electorat informat, că sunt fraierul mogulilor şi că Johannis e şi el manipulat (adică, toţi sunt, numai băsescienii nu…), cum să fiu acum atât de fraier, încât să iau de bune bezelele boc-băsesciene, că cică am votat dreapta şi deci şi pe ei…?
Aş fi curios să văd un sondaj de opinie, la care oamenii să fie întrebaţi dacă mai vor Parlament.

2 comentarii la „Prima reuşită a lui Băsescu: a distrus Senatul…!

  • 24 noiembrie 2009 la 8:35
    Permalink

    mai bine dictatura lu base decat a mogulilor huo crin antonescu !!!!!!!!!

  • 24 noiembrie 2009 la 19:12
    Permalink

    A lui Basescu sau nu, tot dictatura este. Nu am uitat comunismul inca si nici dictatorul lui. Daca nu ne trezim la timp, repetam istoria.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.