O victorie corectă şi-un eşec exagerat

11 x 1 FC Deva

Ciprian Marinuţ

 Campioana României, FC Deva, a câştigat fără probleme şi fără dubii, scor 11-4, meciul cu United Galaţi şi a rămas lideră a clasamentului Ligii I de futsal. Cealaltă echipă hunedoreană din primul eşalon, Olimpic Simeria, a fost învinsă de legiunea portugheză a ocupantei locului secund, City’us Tg. Mureş, cu scorul de 8-2, dar diferenţa este umflată.

Au rezistat doar patru minute
Hotărâţi să-l impresioneze pe preşedintele Oţelului, Marius Stan, prezent la meci, jucătorii de la United Galaţi s-au bătut ca leii în meciul cu FC Deva, disputat de campioni „în exil” la Simeria, din cauza reparaţiilor de la Sala Sporturilor din Deva. Elanul le-a ţinut de cald gălăţenilor, însă numai patru minute, în care United a condus cu 1-0 şi a egalat la 2-2, după care devenii au făcut legea în teren. Mai valoroşi, experimentaţi şi organizaţi, campionii au dus scorul la 10-2, după care au oprit motoarele, iar meciul s-a încheiat cu 11-4. În urma acestui succes, FC Deva obţine titlul de campioană a turului, la egalitate de puncte cu City’us Tg. Mureş. Returul se anunţă însă mai greu, atât din cauza programului, întrucât devenii joacă în deplasare cu trei candidate la titlu, cât şi din punct de vedere financiar. „În acest moment nu mai avem nici un sponsor. Singurul care ne ajută este Consiliul Local Deva”, a spus după meci George Mara, preşedintele FC Deva.

S-au prăbuşit la final
Olimpic Simeria s-a descurcat onorabil în faţa ocupantei locului secund, City’us Tg. Mureş, trei sferturi din meci, însă pe final s-a prăbuşit. Simerienii au deschis scorul prin Tomescu şi au fost conduşi doar cu 2-1 la pauză, au picat după accidentarea portarului Titi Bejinariu, care a încasat o talpă în gât la marcarea golului de 3-1. „După ieşirea lui Bejinariu, am primit trei goluri consecutive şi s-a ajuns la 6-1. Apoi, A. Paul a transformat un penalty obţinut de Ţiglar şi a fost 6-2, dar pe final, oboseala şi-a spus cuvântul şi am mai încasat două goluri, 8-2. Este al treilea meci în faţa unor pretendente la titlu (Design Braşov, Concordia Chiajna, City’us n.r.), în care rezistăm onorabil, până la jumătatea reprizei secunde, după care ne prăbuşim pe final. Căderea este cauzată de lipsa schimbărilor”, a spus Liviu Braşoveanu, antrenorul simerienilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.