Prima ediţie a Târgului de toamnă de la Băiţa

Magdalena Şerban04 baita

La Băiţa, ieri, a avut loc prima ediţie a Târgului de toamnă, eveniment în cadrul căruia, fermierii din comună au fost principalii expozanţi. De la produse agricole la animale, totul s-a admirat şi negociat de către cei interesaţi să facă noi achiziţii.
Diplome de participare şi medicamente pentru animale
Primăria şi Consiliul Local al comunei Băiţa au pregătit o acţiune care de acum înainte va deveni una de tradiţie. Pentru a veni în întâmpinarea comercianţilor, dar şi a localnicilor sau hunedorenilor care doresc să ia pulsul pieţei agricole, administraţia a decis înfiinţarea unei manifestări de profil. „Mă alătur colegilor mei care se confruntă cu aceeaşi problemă în ce priveşte piaţa de desfacere asigurată producătorilor autohtoni. Şi în cazul nostru, lumea se chinuie să-şi ducă marfa pe la Deva, ca să o poată vinde. În plus, este perioada când mulţi se interesează de porci, Crăciunul fiind aproape. Aşa că a fost momentul oportun ca localnicii să se prezinte la târg cu recolta toamnei şi cu animalele pe care vor să le vândă. Din punctul nostru de vedere, deşi aflat doar la prima ediţie, putem spune târgul de toamnă a fost o reuşită. Mulţumesc celor implicaţi în organizare, precum şi tuturor, pentru participare. De asemenea, mulţumesc sponsorilor care ne-au fost alături. Ţin să-i amintesc pe cei de la Drupo, Viva Construct şi Spitalul Veterinar Andivet Deva. Mai vreau să menţionez că toţi participanţii au primit diplome şi medicamente pentru animale”, a declarat Damian Diniş (foto), primarul comunei Băiţa. 04-Damian-DINIS-Primar-Baita-19
„Le-am oferit crescătorilor de animale mai multe medicamente de uz veterinar, cum ar fi vitamine, antibiotice şi produse antiparazitare, toate pentru a le folosi în gospodărie. Au fost 42 de astfel de premii”,  a precizat medicul veterinar Constantin Mihăilă, administratorul Clinicii Veterinare Andivet.
Folclorul a îmbogăţit ziua
Programul a continuat cu un spectacol folcloric care a reunit interpreţi cunoscuţi ai cântecului popular hunedorean, iar cu un prezentator ca Văru Săndel, distracţia a fost asigurată. Lumea i-a savurat glumele şi s-a bucurat de veselia-i caracteristică. Pe scenă au urcat membrii Ansamblului Profesionist Drăgan Muntean din Deva cu soliştii Cristian Fodor şi Ovidiu Olari, Ansamblul Doina Crişului al Casei de Cultură din Brad, Ansamblul Tradiţional Junii Petrileni, dar şi Ansamblul Ritmuri Zărăndene, din Hărţăgani, cu soliştii Adina Hogman, Anca şi Felician Diniş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.