Comunitate

Prima ediție a Festivalului „Unire prin Cultură”

Un eveniment cultural se pregă­tește de către actorii Teatrului de Artă Deva. Este vorba de o colaborare extrem de importantă între artiștii de la Deva și cei din Chișinău.

Parteneriat cultural
„Animați de idealuri comune bazate pe comuniunea de limbă și de iden­ti­tate, artiștii români și cei din Republica Moldova nu au avut niciodată un prilej mai bun ca acest an 2022 să-și ma­nifeste prin acțiuni artistice comune proiecte de anvergură prin proiectul Unire prin Cultură, proiect materializat prin săptămâna teatrului hunedorean la Chișinău și Zilele Teatrului Moldove­nesc la Deva sub forma unui minifes­tival. Urmând calea Consiliului Județean Hunedoara, care a semnat în martie 2019 un acord de colaborare și înfrățire cu Raionul Strășeni din Republica Mol­dova și în anul 2022 cu capitala Repu­blicii Moldova, Teatrul de Artă Deva și Teatrul Satiricus I.L.Caragiale din Chișinău au semnat un parte­ne­riat cul­tural stra­tegic ce se mate­rializează prin pro­iecte comune, schimb de artiști, res­pectiv co­producții și chiar micros­ta­giuni sus­ținute în cele două orașe, respectiv Deva și Chișinău”, susține Mihai Panaitescu (medalion), ma­nagerul Teatrului de Artă Deva.
„Anunțăm cu bucurie că acest par­teneriat își arată primele roade. Astfel, în perioada 10-15 mai 2022, Teatrul de Artă Deva vă invită la Festivalul ((Unire prin Cultură)), ediția I!”, adaugă Mihai Panaitescu.

Programul Festivalului:

10 MAI – REGELE, BUFONUL ȘI DOMNII ȘOBOLANI, de Matei Visniec, regia Mihaela Panainte și Jean-François D’hondt -PREMIERĂ a Tea­trului de Artă Deva.
Preț bilet, 30 lei/15 lei (elevi, studenți, pensionari).

11 MAI – ȘI CU VIOLONCELUL CE FACEM? de Matei Vișniec, regia Vitalie Drucec, producție a Teatrului Satiricus I.L.Caragiale din Chișinău.
Preț bilet, 20 lei.

12 MAI – BANII, BANII, de Ray Cooney, regia Sandu Grecu, pro­ducție a Teatrului Satiricus I.L. Caragiale din Chișinău.
Preț bilet, 20 lei.

13 MAI – DOCTOR DE FEMEI, de Georges Feydeau, regia Sandu Grecu, pro­ducție a Tea­trului Satiricus
I.L. Caragiale din Chișinău.
Preț bilet, 20 lei.

14 MAI – FĂRĂ PIJAMALE, după Mawby Green şi Ed Feilbert, regia Sandu Grecu, producție a Teatrului Satiricus I.L.Caragiale din Chișinău.
Preț bilet, 20 lei

15 MAI – REVIZORUL, de Nikolai Gogol , regia Sandu Grecu, producție a Teatrului Satiricus I.L.Caragiale din Chișinău.
Preț bilet, 20 lei.

Preț abonament festival – 100 lei
Biletele s-au pus în vânzare la Agenția Teatrală.
Rezervări la numerele de telefon 0787 259 420 sau 0787 287 113.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura