Pretul Gigacaloriei nu va creste în Deva

14 decembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Ieri, aleşii locali au aprobat preţul energiei termice facturate populaţiei şi a subvenţiilor acordate de la bugetul general al municipiului Deva, pentru acoperirea integrală a diferenţei de tarife.
Astfel, ca şi anul acesta, în 2011, devenii racordaţi la sistemul centralizat de energie termică vor plăti 174,17 lei/Gcal. Din acest tarif, 85,56 lei/Gcal reprezintă subvenţia de la bugetul local al Primăriei Deva, iar 37,04 lei/Gcal este subvenţia de la bugetul de stat.
„Pentru anul viitor, subvenţia pe care poate să o suporte Consiliul Local Deva este de 23,47 de lei/Gcal, la un consum de 70.000 de Gcalorii, adică, în total, aproximativ 1,6 milioane de lei. S-a hotărât, de către consilierii locali, ca preţul pentru căldură să fie păstrat şi în 2011, la fel ca anul acesta”, a declarat Corina Oprişiu, administratorul public al municipiului Deva.
În prezent, în municipiu, se execută lucrări la peste 250 de apartamente, în vederea rebranşării la sistemul centralizat de alimentare cu energie electrică. Pentru un apartament contorizat, cu două camere, cu o suprafaţă de 60 de metri pătraţi, cheltuiala cu căldura se ridică la aproximativ 200 de lei pe lună.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Noutăţi de la Zam

„Fu greu“, vorba lui Amza Pelea, însă nici uşor nu va fi. Aşa ar putea descrie primarul comunei Zam, Gheorghe...

De două ori aur la Naţionalele de Cadeţi

Popicarii de la Inter Petrila au cucerit două medalii de aur şi o medalie de bronz la Campionatul Naţional rezervat...

Balşa – bogată pe hârtie, săracă-n visterie

„Suntem săraci. Nu avem investitori, ci doar oameni cu pensii, pentru că suntem o comună îmbătrânită. Majoritatea drumurilor noastre sunt...

Închide