FlashPolitica si administratie

Pretul Gigacaloriei nu va creste în Deva

Sorina Popa

Ieri, aleşii locali au aprobat preţul energiei termice facturate populaţiei şi a subvenţiilor acordate de la bugetul general al municipiului Deva, pentru acoperirea integrală a diferenţei de tarife.
Astfel, ca şi anul acesta, în 2011, devenii racordaţi la sistemul centralizat de energie termică vor plăti 174,17 lei/Gcal. Din acest tarif, 85,56 lei/Gcal reprezintă subvenţia de la bugetul local al Primăriei Deva, iar 37,04 lei/Gcal este subvenţia de la bugetul de stat.
„Pentru anul viitor, subvenţia pe care poate să o suporte Consiliul Local Deva este de 23,47 de lei/Gcal, la un consum de 70.000 de Gcalorii, adică, în total, aproximativ 1,6 milioane de lei. S-a hotărât, de către consilierii locali, ca preţul pentru căldură să fie păstrat şi în 2011, la fel ca anul acesta”, a declarat Corina Oprişiu, administratorul public al municipiului Deva.
În prezent, în municipiu, se execută lucrări la peste 250 de apartamente, în vederea rebranşării la sistemul centralizat de alimentare cu energie electrică. Pentru un apartament contorizat, cu două camere, cu o suprafaţă de 60 de metri pătraţi, cheltuiala cu căldura se ridică la aproximativ 200 de lei pe lună.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura