Comunitate

Noutăţi de la Zam

Magdalena Şerban

„Fu greu“, vorba lui Amza Pelea, însă nici uşor nu va fi. Aşa ar putea descrie primarul comunei Zam, Gheorghe Sicre (foto), perioada dificilă prin care economia românească este nevoită să treacă de ceva vreme.
 

Start la licitaţie
Căminele culturale din comună au fost reabilitate în ultimii şase ani, singurul aflat momentan pe lista de „înfrumuseţare“ fiind cel din Zam. „Licitaţia pentru intrarea în procesul de modernizare a acestuia a fost pusă pe SEAP, iar în data de 10 decembrie, s-a făcut ofertarea. Valoarea lucrărilor se ridică la suma de 1,2 milioane de lei, bani drămuiţi cu grijă din bugetul local multianual. Chiar dacă este criză, proiectele trebuie să le ducem la bun sfârşit, aşa cum putem’’, afirmă  primarul Gheorghe Sicre.

 

Prima slujbă în noua biserică
O altă veste bună pentru comunitate este susţinerea, în data de 19 decembrie, a primei slujbe în noul lăcaş de cult din Zam. „Construită din temelii, biserica din centrul de comună, cu hramul Sfântul Vasile cel Mare, va fi o binecuvântare pentru noi toţi. Lucrările au început în anul 1998, dar cum se întâmplă frecvent în România, din lipsa banilor, finalizarea lor se lasă aşteptată. Am ajuns la etapa în care am terminat partea de exterior, dar mai este de realizat pictura”, precizează edilul.

O nouă grădiniţă
Cuprinsă într-un program naţional  cu derulare în perioada 2007-2013, comuna Zam va beneficia de o nouă gră-
diniţă, dotată cu tot ceea ce este nevoie pentru ca toţi cei mici să se bucure de clipele frumoase ale copilăriei. „Au venit în teren proiectanţii, reprezentanţi ai acestui modul, pentru a-şi trasa coordonatele necesare demarării construcţiei. Capacitatea grădiniţei va fi de 30 de locuri, iar copiii vor putea beneficia de teren de sport şi de joacă, precum şi de o serie de facilităţi, menite să contribuie la asigurarea condiţiilor optime pentru fiecare copil”, încheie Gheorghe Sicre, primarul comunei Zam.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura