Preţ pe viaţa hunedorenilor

12 iunie 2009 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

03 accident smurd elicopter NET

Nicolle Ebner

La nivel naţional, judeţul Hunedoara a făcut cei mai rapizi paşi în domeniul înfiinţării, funcţionării şi modernizării serviciului mobil de urgenţă, reanimare şi descarcerare (SMURD). Conducerea judeţului se mişcă la fel de eficient şi în privinţa înfiinţării celui mai modern „Centru unic de monitorizare şi comandă pentru situaţii de urgenţă” din ţară, care va funcţiona în Deva.

Vizită de lucru la SMURD Tg. Mureş
Zilele trecute, o delegaţie formată din reprezentanţi a 13 instituţii judeţene a efectuat o vizită la Tg. Mureş, unde funcţionează un astfel de centru de monitorizare încă din anul 2005. „A fost o vizită de cunoaştere a modului de lucru într-un astfel de sistem, care reuneşte toate forţele de intervenţie: SMURD, Ambulanţa, poliţie, poliţie comunitară, jandarmerie, ISU, pompieri, apărare civilă. Din punct de vedere al dotărilor şi eficienţei, centrul de management pentru situaţii de urgenţă pe care-l vom realiza noi, va fi de două ori mai mare decât cel din Tg. Mureş, deci cel mai mare şi mai modern din ţară”, declară Petru Mărginean, preşedintele Asociaţiei „Salvital” Hunedoara.

Centru regional de monitorizare şi intervenţie
Consiliul judeţean a aprobat realizarea studiului de fezabilitate, investiţia fiind estimată, în prima etapă, la valoarea de un milion de eu-
ro. „Centrul va funcţiona într-un imobil pe care-l vom construi în curtea Centrului Militar de lângă Primăria Deva, iar în final, în ultima etapă a proiectului, centrul va avea o arie regională de acţiune. Spre deosebire de Tg. Mureş, bolnavii de Alzheimer vor fi dotaţi cu GPS şi am extins aria serviciilor către populaţie, preluând şi întreruperile de apă, gaz metan şi buletinele meteo. Prin intermediul televiziunilor locale, informaţiile vor fi aduse la cunoştinţa hunedorenilor, care astfel vor putea să-şi ia măsurile de siguranţă preventive”, declară preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ, care menţionează că implementarea propriu, zisă a proiectului va începe în această toamnă.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. subliminalul spune:

    Felicitari tuturor celor care sprijina o asemenea initiativa. Nu-mi pare rau ca am cedat acea cota de 2% pt. SMURD. Viata oamenilor este mai importanta decat orice!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Rãzboi între interlopii din Valea Jiului

Un bărbat de 33 de ani din Petrila a ajuns pe patul de spital, după ce a fost bătut cu...

Avan – avanpremieră

Tot se plângea colegul meu de pagină şi proiecte că despre el nu scrie nimeni şi atunci scrie singur. Ei,...

Cultură de înaltă clasă la Colegiul „Emanuil Gojdu”

Zilele trecute am asistat la Gala Performerilor de la „Gojdu”, după cum am observat că le place elevilor de aici...

Închide