Stiri

Ştiri – 13.06.2009

Forminte laudă junioarele
Gimnastele din echipa României au fost în prim-planul Campionatelor Internaţionale de la Ploieşti, ocupând locurile unu şi trei la individual compus şi locurile unu şi doi în cele patru finale pe aparate. Antrenorul Nicolae Forminte  s-a declarat mulţumit de progresul junioarelor din lot, dar le-a criticat pe senioare pentru lipsa de cadenţă şi motivaţie. „Mă bucur că şi cele mici încep să se maturizeze, să aibă constanţă în execuţie. Faţă de primul lor concurs din anul acesta au progresat destul de mult. Sunt însă nemulţumit că senioarele nu reuşesc să îşi găsească motivaţia şi cadenţa, având toate probleme mari de greutate. În primul rând, de aici au şi decurs necazurile de sănătate”, a precizat Forminte.

CSS Hunedoara, tare-n lupte
Sportivii cadeţi legitimaţi la secţia de lupte libere a Clubului Sportiv Şcolar Hunedoara au cucerit 10 medalii la Campionatul Naţional al cluburilor sportive şcolare de la Oneşti. Cele mai bune rezultate le-au obţinut Larisa Dulanyi (ctg. 38 de kg), Mădălin Ivan (46 kg) şi Radu Harabagiu (63 kg), care au devenit campioni naţionali. Sportivii Bianca Croitoru (46 kg), Ana Maria Lungu (52 kg) şi Mihai Şugar (54 kg) au cucerit medalii de argint, iar Simona Pricob (49 kg), Matei Bogdan (46 kg), Robert Schneider (58 kg) şi Onofrei Beniamin (85 kg) au obţinut medalii de bronz. Luptătorii de la CSS Hunedoara sunt pregătiţi de antrenorii Ioan Boca, Cornel Vlad şi Emil Nicoară.

Arsenal Park la Orăştie
Compania Bega Grup din Timişoara deschide, astăzi, în municipiul Orăştie, un complex hotelier şi de relaxare de patru stele, unic în România, construit pe amplasamentul fostei fabrici de muniţie şi armament din localitate. Arsenal Park pune la dispoziţia turiştilor cu spirit de aventură posibilitatea de a dormi pe un afet de tun, într-un TAB sau chiar sub pământ, în tuneluri preluate de la armată şi transformate în camere luxoase de hotel. (N.Ebner)

Jandarmii, mari amatori de peşte
Astăzi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara şi Asociaţia Sportivă „A.S. Streiul” Deva organizează „Cupa Prieteniei” –ediţia 2009 la pescuit sportiv. Concursul, la care vor participa cadrele militare din IJJ Hunedoara, şi care se va desfăşura la balta din localitatea Aurel Vlaicu, va începe la ora 08.30 şi va cuprinde două manşe. (N.Ebner)

Firme inactive „pârâte” pe Internet
Începând de ieri, lista contribuabililor declaraţi inactivi poate fi accesată pe site-ul www.anaf.ro. Lista conţine un număr de 92.227 de agenţi economici – 2.047 din judeţul Hunedoara – cărora li s-a anulat, din oficiu, înregistrarea în scopuri de TVA. În plus, în conformitate cu prevederile noului Codul fiscal, înscrierea unui contribuabil în lista inactivilor permite autorităţilor fiscale să nu ia în considerare o tranzacţie efectuată, fie cu un contribuabil declarat inactiv, fie de către un contribuabil declarat inactiv, iar anularea codului de TVA se realizează cu data de 1 a lunii următoare celei în care contribuabilul a fost declarat inactiv. (N.Ebner)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.