Politica si administratie

Președintele Academiei Române, cetățean de onoare al Hunedoarei

Adriana Năstase

Ședința de Consiliu Local Hunedoara a fost ieri organizată în Sala Dietei a Cas­telului Corvinilor. În cadrul acesteia, preșe­dintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Hunedoara. De ase­menea, aici a avut loc lansarea volu­mului “Hunedoreștii: o familie europeană” al cărui autor este Ioan-Aurel Pop.

Subiect, familia Corvineștilor
„Președintele Academiei Române a primit acest important titlu pentru că o bună parte dintre lucrările științifice pe care le-a publicat au ca principal subiect familia Corvineștilor, iar cea mai recentă carte poartă titlul «HUNEDO­REȘTII: O familie europeană»”, a de­clarat Dan Bobouțanu, primarul muni­cipiului Hunedoara.
„Ținut binecuvântat
de Dumnezeu”
Președintele Consiliului Județean Hu­ne­doara, Laurențiu Nistor, vicepreședintele Ion Bădin și administratorul public, Costel Avram, au participat ieri la ședința Consiliului Local al municipiului Hunedoara în cadrul căreia președintele Academiei Române, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, a primit titlul de Cetă­țean de Onoare al localității. „Îl felicit pe dom­nul primar Dan Bobouțanu, care a inițiat hotărârea Consiliului Local Hunedoara prin care președintele Academiei Române, dom­nul acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop a primit în semn de prețuire titlul de Cetățean de Onoare al localității. De astăzi, în mod simbolic, Ioan Aurel Pop este fiu al acestor meleaguri păstrătoare de vestigii și monumente de talie mondială, iar județul Hunedoara îi este casă primitoare. În numele locuitorilor județului Hunedoara, mulțumesc președintelui Aca­demiei Române pentru contribuția de excepție în domeniul cercetării prin care face cunoscută lumii întregi istoria acestui ținut binecuvântat de Dumnezeu.
Trebuie subliniat sprijinul constant și consistent pe care județul nostru îl primește din partea Academiei Române – instituție de elită a României, pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare a Județului, cel mai important document strategic al ultimilor 30 de ani. Această strategie va sta la baza dezvoltării județului Hunedoara și avem încredere că, prin elaborarea acesteia, direcțiile spre care ne vom îndrepta vor fi cele corecte.
Implicarea în munca de cercetare a cadrelor universitare și a studenților de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, la Sarmi­ze­ge­tusa Regia și la celelalte cetăți dacice pe care Consiliul Județean Hunedoara le-a preluat în administrare, este pentru noi foarte impor­tantă. Punerea în valoare a acestor monu­mente UNESCO se sprijină pe rezultatele im­presionante ale colectivului de istorici al universității pe care acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop o conduce”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

2 comentarii la „Președintele Academiei Române, cetățean de onoare al Hunedoarei

  • Este frumos!
    Dar Hunedoarei i-au murit toți oamenii de valoare?
    Toți cei care au muncit în și pentru acest oraș?
    Sau voi cei ce conduceți azi sunteți ignoranți?

  • Ați uitat de secretarul de partid dr.Oltean.
    Asa se denaturează istoria!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura